22:57 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Μεντβέντεφ: Παραμένουμε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ουκρανίας παρά τις κυρώσεις

© Sputnik / Александр Астафьев
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ρώσος Πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η απαγόρευση εξαγωγής ορισμένων προϊόντων από την Ουκρανία στη Ρωσία θα υλοποιούνταν ως μέρος των σχεδιαζόμενων κυρώσεων κατά της Ουκρανίας. Νωρίτερα η Ρωσία επέβαλλε αντίμετρα σε απάντηση των «εχθρικών κινήσεων του Κιέβου».

Η Ρωσία παραμένει ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ουκρανίας, με το ρωσο-ουκρανικό εμπόριο να ανέρχεται σε δισεκατομμύρια ρούβλια, παρά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναφερόμενος στα αντίμετρα κατά του Κιέβου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι παρά τις πρόσφατες απαγορεύσεις και τους περιορισμούς που εισήγαγε η Ουκρανία στη Ρωσία, το μερίδιο αγοράς της Ρωσίας παρέμεινε «αρκετά σημαντικό» για την Ουκρανία.

«Αυτό σημαίνει ότι παραμένουμε ο μεγαλύτερος εταίρος του εξωτερικού εμπορίου της Ουκρανίας και γι 'αυτό θα εισαχθούν τέτοιου είδους μέτρα [που στοχεύουν τις εξαγωγές της Ουκρανίας]», κατέληξε ο Μεντβέντεφ.

Νωρίτερα, σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την εισαγωγή ειδικών οικονομικών αντιμέτρων κατά των Ουκρανών πολιτών και εταιρειών ως απάντηση στις εχθρικές κινήσεις του Κιέβου προς τους Ρώσους υπηκόους.

Τα μέτρα μπορούν να ακυρωθούν εάν η Ουκρανία ανακαλέσει τις κυρώσεις που πλήττουν τους Ρώσους υπηκόους και εταιρείες.

Tags:
εμπόριο, κυρώσεις, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK