01:53 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ο πολωνός πρόεδρος, παρουσία του γερμανού ομολόγου του, υποστήριξε ότι η Γερμανία θα πρέπει να αποσυρθεί από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 και να αγοράσει περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ.

O πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα προέτρεψε τη Γερμανία να εγκαταλείψει τη συμμετοχή της στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

«Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να εφαρμοστεί», δήλωσε ο Ντούντα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ στο Βερολίνο.

Ο Ντούντα υποστήριξε ότι ο Nord Stream 2 θα επηρεάσει την ενεργειακή ισορροπία, θα δημιουργήσει απειλές για την ενεργειακή ασφάλεια πολλών χωρών της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης και θα ενισχύσει τη θέση της Gazprom.

Παράλληλα, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η Κομισιόν εμφανίζεται απρόθυμη να εκφράσει αρνητική στάση για το έργο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πολωνός πρόεδρος προέτρεψε το Βερολίνο να αγοράσει περισσότερο υγροποιημένο αέριο (LNG) από τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να είναι πολιτική και στρατηγική απόφαση. Από την πλευρά του, ο Σταϊνμάιερ τόνισε ότι η απόφαση για την αγορά LNG θα πρέπει να είναι οικονομική και όχι στρατηγική.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει περιγράψει τον Nord Stream 2 ως ένα οικονομικό έργο που δεν αποτελεί απειλή για τη διαφοροποίηση των προμηθειών.

Το έργο του αγωγού αερίου Nord Stream 2 περιλαμβάνει την κατασκευή δύο αγωγών που θα περνούν από τη Ρωσία και μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία, προσπερνώντας εντελώς την Ουκρανία.

Tags:
υγροποιημένο αέριο (LNG), Nord Stream 2, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, Αντρέι Ντούντα, Ρωσία, Γερμανία, Πολωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK