10:48 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εκρηκτικούς μηχανισμούς, παρόμοιους με αυτόν που είχε βρεθεί προ ολίγων ημερών στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος, έστειλαν στη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπάρακ Ομπάμα.

Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν ανάμεσα στα δέματα της αλληλογραφίας της πρώην αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Οι μηχανισμοί βρέθηκαν, σύμφωνα με τους New York Times, κατά τη διάρκεια ελέγχου των φακέλων αλληλογραφίας, ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πως έφτασαν μέχρι εκεί.

Οι πυροτεχνουργοί που εξέτασαν τους μηχανισμούς συμπέραναν πως μοιάζουν με αυτόν που είχε αποσταλεί στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου, Τζορτζ Σόρος, πριν λίγες ημέρες και οι αρχές εξετάζουν πιθανή σύνδεση των δύο περιστατικών.

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ σε δήλωση της ανέφερε ότι «έχει στην κατοχή της δύο ύποπτα πακέτα που απευθύνονται σε πρόσωπα που προστατεύονται από τη Μυστική Υπηρεσία», και τα οποία ήταν η κα. Κλίντον και ο κ.Ομπάμα.

Το δέμα που προοριζόταν για την Κλίντον βρέθηκε αργά την Τρίτη από ειδικό τεχνικό της υπηρεσίας, που ελέγχει την αλληλογραφία που προορίζεται για το γραφείο της.

Το πακέτο για τον πρώην Πρόεδρο παρελήφθη από προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας στην Ουάσιγκτον, το πρωί της Τετάρτης.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, καταδίκασε το συμβάν.

«Καταδικάζουμε τις απόπειρες βίαιων επιθέσεων που σημειώθηκαν πρόσφατα κατά του Προέδρου Ομπάμα, κατά του προέδρου Κλίντον, της υπουργού εξωτερικών Κλίντον και άλλων δημόσιων προσώπων. Αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες είναι καταδικαστέες και οποιοσδήποτε είναι υπεύθυνος θα λογοδοτήσει μέχρις εξαντλήσεως του νόμου. Η Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου διεξάγουν έρευνα και θα λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να προστατεύσουν όποιον απειλείται από αυτούς τους δειλούς».

Tags:
εκρηκτικός μηχανισμός, Μπιλ Κλίντον, Χίλαρι Κλίντον, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK