06:26 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (108)
0 0 0
Βρείτε μας

Η παροχή της αυτοκεφαλίας στη σχισματική εκκλησία στην Ουκρανία θα δημιουργήσει εκτεταμένα και βαθύτερα σχίσματα μέσα στην Ορθοδοξία, ανέφερε σήμερα ο Μητροπολίτης Ονούφριος του Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας.

«Εάν δοθεί νέα αυτοκεφαλία από τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, θα δημιουργηθούν νέα σχίσματα, πιο εκτεταμένα και βαθύτερα. Αυτά τα σχίσματα θα επηρεάσουν όχι μόνο την Ουκρανία — θα επηρεάσουν ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία», αναφέρει η ιστοσελίδα της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που βρίσκεται σε ενότητα προσευχής με το Πατριαρχείου Μόσχας.

Σύμφωνα με την κανονική Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας, «η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, που τη σεβόμαστε αρκετά, δεν έχει το δικαίωμα να δώσει αυτοκέφαλο σε εκκλησία που δεν βρίσκεται εντός της δικαιοδοσίας της. Ο τίτλος της «Μητέρας Εκκλησίας», που χρησιμοποιεί πολύ συχνά, δεν της δίνει το κανονικό δικαίωμα να εισβάλει στην πνευματική ζωή μας «Κόρης — Εκκλησίας», η οποία είχε διαχωριστεί από την «Μητέρα» εδώ και πολύ καιρό και έχει de facto μια ανεξάρτητη πνευματική ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Μητροπολίτης Ζαπορόζιε Λουκάς: Θέμα χρόνου η αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της πΓΔΜ

«Επιπλέον, η ίδια η «Μητέρα Εκκλησία» πάσχει από το πιο βαθύ σχίσμα, με αποτέλεσμα η Ορθόδοξη Βυζαντινή Αυτοκρατορία να γίνει μια χώρα όπου το Ισλάμ έχει επικρατήσει» τονίζει μεταξύ άλλων Μητροπολίτης Ονούφριος του Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας.

Θέμα:
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (108)
Tags:
σχισματική εκκλησία, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Μητροπολίτης Ονούφριος, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK