21:31 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ματέο Σαλβίνι

Σαλβίνι: Η Ιταλία δεν θα αλλάξει ούτε ένα κόμμα από το σχέδιο προϋπολογισμού

© AFP 2019 / Marco Bertorello
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ανυποχώρητη παραμένει η Ιταλία απέναντι στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον Σαλβίνι να αποστέλλει για ακόμη μια φορά το μήνυμα ότι η Ρώμη δεν προτίθεται να αναθεωρήσει το σχέδιο προϋπολογισμού που έχει καταθέσει.

Η Ιταλία δεν θα αλλάξει «ούτε ένα κόμμα» στο σχέδιο προϋπολογισμού της για το 2019, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, διαμηνύοντας για ακόμη μια φορά την πάγια θέση της Ρώμης στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τις Βρυξέλλες. 

«Εφ'όσον είμαστε ευγενικοί, ανοίγουμε τα μικρά γράμματα από τις Βρυξέλλες, τα διαβάζουμε, απαντάμε. Μας γράφουν πάλι και απαντάμε, αλλά δεν αλλάζουμε ούτε ένα κόμμα του προϋπολογισμού που θα οδηγήσει την Ιταλία στην ανάπτυξη», επεσήμανε ο Σαλβίνι, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΑ. 

Παράλληλα, κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας. 

«Εάν οι Βρυξέλλες ή κάποιοι μεγάλοι καθηγητές θέλουν την Ιταλία με μηδενική ανάπτυξη, έπεσαν πάνω στη λάθος κυβέρνηση και στον λάθος υπουργό», επεσήμανε ο Σαλβίνι. 

Η Κομισιόν απέρριψε το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η ιταλική κυβέρνηση για το 2019, δίδοντας περιθώριο τριών εβδομάδων, προκειμένου να αναθεωρήσει τους στόχους του προϋπολογισμού.

Tags:
Προϋπολογισμός, Ματέο Σαλβίνι, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK