22:35 04 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της μητρικής εταιρείας της Google, οι 48 υπάλληλοι που απολύθηκαν για σεξουαλική παρενόχληση από το 2016 δεν έλαβαν αποζημίωση από την εταιρεία.

Σαράντα οχτώ υπαλλήλους απέλυσε συνολικά η Google από το 2016, ανάμεσα στους οποίους και 13 υψηλόβαθμα στελέχη λόγω καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με επιστολή που έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alphabet, Σιντάρ Πικάι.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μια σειρά αλλαγών, μεταξύ των οποίων και το να λάβουμε μια ολοένα και σκληρότερη στάση απένταντι σε απρεπείς συμπεριφορές από ανθρώπους που έχουν εξουσία», γράφει στην επιστολή του ο Πικάι.

Τα τελευταία δύο χρόνια, 48 άνθρωποι έχουν απολυθεί για σεξουαλική παρενόχληση, μεταξύ των οποίων και 13 που ήταν υψηλόβαθμοι διευθυντές ή σε ακόμη υψηλότερες θέσεις», συμπληρώνει.

Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης ότι κανένας από τους εργαζόμενους που απολύθηκαν δεν έλαβαν αποζημίωση.

Η επιστολή εστάλη ως απάντηση σε άρθρο των New York Times σχετικά με την απομάκρυνση του δημιουργού του λογισμικού Android, Άντι Ρούμπιν. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ρούμπιν έλαβε αποζημίωση 90 εκατομμυρίων δολαρίων το 2014, παρά το ότι είχε κατηγορηθεί ότι είχε υποχρεώσει υπάλληλο να του κάνει στοματικό σεξ σε δωμάτιο ξενοδοχείου το 2013.

Στην επιστολή ο Πικάι διαβεβαίωσε τους υπαλλήλους της εταιρείας ότι η Google έχει δημιουργήσει απόρρητες ανώνυμες οδούς ώστε να μπορεί να καταγγέλλεται η παρενόχληση και ότι όλοι οι αντιπρόεδροι είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν οποιαδήποτε σχέση έχουν με κάποιον εργαζόμενο.

«Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι εξετάζουμε κάθε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ή απρεπή συμπεριφορά, ερευνούμε και αναλαμβάνουμε δράση». καταλήγει η επιστολή.

Η επιστολή πάντως εστάλη την ίδια μέρα που η μητρική εταιρεία της Google  κατέγραψε χαμηλότερη ανάπτυξη από αυτή που υπολόγιζαν οι αναλυτές. Οι μετοχές της Alphabet, στην οποία ανήκει η Google, έπεσε περισσότερο από 3%.

Tags:
σεξουαλική παρενόχληση, απολύσεις, εργαζόμενοι, Alphabet, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK