17:27 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's προχώφρησε στην υποβάθμιση του outlook της Ιταλίας, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΒΒΒ» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας.

Στην υποβάθμιση του outlook της Ιταλίας προχώρησε ο οίκος Standard & Poor's, διατηρώντας ωστόσο σε «ΒΒΒ» την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας.

Η επιλογή του αμερικανικού οίκου να υποβαθμίσει τις προοπτικές, συνεπάγεται την αύξηση των πιθανοτήτων της επί τα χείρω αναθεώρησης της ιταλικής αξιολόγησης.

Η απόφαση πάντως, αναμένεται να παράσχει σημαντική «ανακούφιση» στους επενδυτές, οι οποίες ανέμεναν την υποβάθμιση της γειτονικής χώρας, όπως ακριβώς έπραξε την προηγούμενη εβδομάδα ο οίκος Moody's.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, οι επενδυτές εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την ιταλική οικονομία, λόγω της διαμάχης Ρώμης — Βρυξελλών για το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2019.

Η Κομισιόν, μάλιστα, προχώρησε πρόσφατα στην απόρριψη του ιταλικού προσχεδίου, καλώντας την κυβέρνηση Κόντε να υποβάλλει νέο σχέδιο προϋπολογισμού εντός των επόμενων τριών μηνών.

Η βασική ένσταση των ευρωπαϊκών αρχών συνίσταται στο έλλειμμα του 2,4% του ΑΕΠ, το οποίο εκτιμάται ότι αποτελεί πρόσκομμα στην προσπάθεια μείωσης του δημόσιου χρέους.

Σχετικά:

Η Μητρόπολη καταδικάζει την πένθιμη κωδωνοκρουσία κατά την άφιξη Τσίπρα στην Ιθάκη
Tags:
Standard & Poor's, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK