22:43 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ραδιοφωνικό στούντιο

Ραδιόφωνο που συνεργάζεται με το Sputnik κάνει μήνυση στο υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

CC0 / Pixabay
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μήνυση κατά του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε ο ραδιοφωνικός σταθμός RM Broadcasting LLC και συνεργάτης του Sputnik, κατόπιν απαίτησης εγγραφής του στο μητρώο ξένων πρακτόρων (FARA) από τις αμερικανικές αρχές.

Κατά του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης με ένδικα μέσα, στρέφεται ο σταθμός RM Broadcasting LLC, που συνεργάζεται με το ραδιόφωνο του Sputnik, καθώς του ζητήθηκε να εγγραφεί στο μητρώο FARA, όπου καταγράφονται οι πράκτορες που εργάζονται εκ μέρους ξένων κυβερνήσεων.

«Δεν είμαι πράκτορας, οπότε, αν δεν είμαι πράκτορας γιατί θα πρέπει να υπογράψω (την νομοθετική πράξη FARA), ανέφερε στο Sputnik ο ιδιοκτήτης του σταθμού Άρνολντ Φερολίτο. «Έτσι, η βάση της αγωγής είναι ότι δεν είμαι πράκτορας, δεν πληρώ καμία από τις προϋποθέσεις για να θεωρηθώ πράκτορας, και επομένως, πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπογράψουμε».

Το Sputnik είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς στον χώρο των ΜΜΕ με ιστότοπους σε 32 χώρες, αναλογικό και ψηφιακό ραδιόφωνο στη ρωσική, αγγλική και γαλλική γλώσσα σε 130 πόλεις και διαδικτυακά.

Η ειδησεογραφική ροή του Sputnik παρέχει περιεχόμενο 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο στα αγγλικά, τα αραβικά, τα ισπανικά και τα κινέζικα.

Οι ιστοσελίδες του Sputnik έχουν περισσότερους από 50 εκατομμύρια επισκέπτες.

Είκοσι δύο γραφεία σε όλο τον κόσμο, από το Τόκιο μέχρι το Μοντεβιδέο, απασχολούν πάνω από 1.000 άτομα από δεκάδες χώρες.

Το Sputnik είναι μέλος του δημοσιογραφικού ομίλου Rossiya Segodnya με έδρα τη Μόσχα.

Tags:
πράκτορας, FARA, Sputnik, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK