05:58 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Καθώς το Halloween φτάνει στο τέλος του, το Sputnik έφτιαξε μία λίστα από πέντε περιοχές που μπορεί να μην είναι στοιχειωμένες, ωστόσο, έχουν γίνει πόλεις - φαντάσματα.

Ακολουθεί μία σύντομη περιήγηση σε κάποια από τα αξιοσημείωτα μέρη στον πλανήτη που κάποτε αποτελούσαν πόλεις και στη συνέχεια για κάποιο λόγο εγκαταλείφθηκαν.

Πριπιάτ

Η πόλη Πριπιάτ βρίσκεται στην Ουκρανία και εκκενώθηκε βιαστικά κατά την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ. Οι άδειοι δρόμοι και τα έρημα σπίτια πλέον αποτελούν μαρτυρία μίας από τις μεγαλύτερες καταστροφές της Ιστορίας που προκάλεσε ο άνθρωπος.

Περιοχή κοντά στο Τσέρνομπιλ
© Sputnik / Stringer
Περιοχή κοντά στο Τσέρνομπιλ

Λιβίσι

Κάποτε ήταν μία ζωντανή κοινότητα στην Τουρκία που κατοικούνταν από Μουσουλμάνος και Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς, το χωριό Λιβίσι ερήμωσε μετά τον πόλεμο του 1919-1922 που οδήγησε στην ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Λιβίσι
© CC0
Λιβίσι

Τκβαρτσέλι

Πόλη ανθρακωρύχων το Τκβαρτσέλι βρίσκεται στην Αμπχαζία και το 1989 είχε 22.000 κατοίκους. Ο πόλεμος ωστόσο έπληξε ανεπανόρθωτα την πόλη οδηγώντας την στην παρακμή και την ερήμωση μεγάλων τμημάτων της.

Τκβαρτσέλι
© CC0 /
Τκβαρτσέλι

Αλ Ούλα

Η πόλη Αλ Ούλα ιδρύθηκε πριν περισσότερο από 2.000 χρόνια, μία περιφραγμένη κοινότητα με περίπου 800 σπίτια φτιαγμένα από τούβλα λάσπης και πέτρες στην Σαουδική Αραβία. Οι τελευταίοι κάτοικοι την εγκατέλειψαν τη δεκαετία του '80.

Αλ Ούλα
© CC BY-SA 3.0 / Pteropus conspicillatus / The old town of Al Ula, Saudi Arabia
Αλ Ούλα

Σαν Χουάν Παρανγκαρικουτίρο

Το χωριό Σαν Χουάν Παρανγκαρικουτίρο στο Μεξικό καταστράφηκε από το ηφαίστειο Παρικουτίν το 1943, οπότε μόλις ελάχιστα σπίτια γλίτωσαν από τη στάχτη και τη λάβα.

Σαν Χουάν Παρανγκαρικουτίρο
© CC BY-SA 4.0 / Luis López Franco / San Juan Parangaricutir
Σαν Χουάν Παρανγκαρικουτίρο
Tags:
Halloween
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK