00:10 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ξέσπασμα βίας σημειώθηκε στη Γαλλία τη χτεσινή νύχτα του Χάλογουιν, καθώς σημειώθηκαν σχεδόν 10 επιθέσεις στο διοικητικό διαμέρισμα Ιλ-ντε-Φρανς, με τη συμμετοχή περίπου 100 ατόμων.

Σχεδόν 10 επιθέσεις σημειώθηκαν τη νύχτα του Χάλογουιν στο κεντρικό διοικητικό διαμέρισμα της Γαλλίας, την περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς που περιλαμβάνει και το Παρίσι, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.

Στις επιθέσεις, ορισμένες εκ των οποίων εναντίον αστυνομικών, συμμετείχαν έως και 100 άνθρωποι.

Την Τετάρτη, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, είχε καλέσει τις υπηρεσίες ασφαλείας να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη νύχτα του Χάλογουιν. Η δήλωση του υπουργού ήρθε μετά από καλέσματα σε επιθέσεις κατά αστυνομικών που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό France Blue, οι επιθέσεις σημειώθηκαν στο διαμέρισμα Εσόν.

Περίπου 20 άνθρωποι έκλεψαν ένα κατάστημα αθλητικών ειδών στην Ετάμπ, ενώ αργότερα ένας αστυνομικός δέχτηκε πυρά στην ίδια περιοχή. Την ίδια στιγμή, στο Μονζερόν, περίπου 20 άτομα εισέβαλαν σε φούρνο και πέταξαν μπουκάλια με οξύ σε αστυνομικούς οι οποίοι έφτασαν επί τόπου.

Δέκα άτομα άνοιξαν πυρ σε ένα μπαρ στο Εβρύ, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους, ενώ σε άλλη περιοχή (στο Saint-Michel-sur-Orge) ομάδες δεκάδων ταραχοποιών προκάλεσε φθορές σε πλήθος δημόσιων εγκαταστάσεων.

Tags:
επίθεση, Halloween, αστυνομία, Κριστόφ Καστανέρ, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK