ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο 46χρονος δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Πίτσμπουργκ, Ρόμπερτ Μπάουερς, βαρύνεται συνολικά με 44 κατηγορίες και βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.

Αθώος δήλωσε, στο δικαστήριο, ο 46χρονος οδηγός φορτηγού που κατηγορείται για τον θάνατο 11 ανθρώπων, στην ένοπλη επίθεση που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ, απαντώντας στις κατηγορίες που θα μπορούσαν να τον θέσουν αντιμέτωπο με τη θανατική ποινή.

Ο Ρόμπερτ Μπάουερς κατηγορείται για τα αδικήματα του φόνου και των εγκλημάτων μίσους, μεταξύ άλλων και σήμερα εμφανίστηκε για δεύτερη φορά ενώπιον των δικαστών. «Ναι», είπε με δυνατή φωνή, όταν ερωτήθηκε εάν κατανοεί τις κατηγορίες. 

Στην πρώτη του εμφάνιση, ο ίδιος ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά αυτήν τη φορά εισήλθε στην αίθουσα χωρίς βοήθεια. 

Ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισής του ανέφερε ότι ο Μπάουερς δήλωσε αθώος, καθώς είναι τυπικό σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας.

Ο δράστης έξεφρασε το μίσος του για τους Εβραίους και όπως είπε αργότερα στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ήθελε να πεθάνουν όλοι τους.

Ο Ρόμπερτ Μπάουερς σκότωσε 11 ανθρώπους μέσα στη συναγωγή το περασμένο Σάββατο. Το μικρότερο θύμα ήταν ηλικίας 54 ετών και το μεγαλύτερο 97 ετών.

Η επίθεση υπολογίζεται ότι διήρκησε συνολικά είκοσι λεπτά. Ο 46χρονος Μπάουερς πυροβόλισε επίσης και αστυνομικούς, τέσσερις στο σύνολο. 

Tags:
συναγωγή, δράστης, ένοπλη επίθεση, Πίτσμπουργκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK