11:25 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Red Light District ή αλλιώς τα «Κόκκινα φανάρια του Άμστερνταμ», αναμένεται να αλλάξουν διεύθυνση κατόπιν πρωτοβουλίας του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ έφτιαξαν μια λίστα με προτεινόμενες περιοχές για τη μεταφορά των οίκων ανοχής της πόλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον της πορνείας στην πόλη.

Ο συνασπισμός των παρατάξεων των GroenLinks, των Δημοκρατών 66 και των Σοσιαλιστών, πρότεινε την έκδοση αδειών άσκησης επαγγέλματος και για περιοχές εκτός του Ντε Βάλεν ώστε οι ιερόδουλες να εργάζονται σε πιο ασφαλές μέρος, μετέδωσε το ολλανδικό δίκτυο Het Parool.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης του τουρισμού, οι γυναίκες των Κόκκινων Φαναριών βιώνουν καθημερινά παρενοχλήσεις, κακοποίηση και αντιμετωπίζονται ως εκθέματα από τους τουρίστες που τις φωτογραφίζουν ανελέητα, συμπέρανε το δημοτικό συμβούλιο.

«Σκεφτείτε ένα είδος ξενοδοχείου με δωμάτια, εξοπλισμένα με κουμπί συναγερμού, χρηματοκιβώτιο και κάμερες ασφαλείας. Χάρη στο νέο σύστημα έκδοσης αδειών, μπορούμε να κάνουμε αυτή την εναλλακτική τοποθεσία ασφαλέστερη και ελκυστική για τις ίδιες τις εργαζόμενες», δήλωσε εκπρόσωπος του GroenLinks

Από την πλευρά του δημοτικός σύμβουλος των Δημοκρατικών 66 δήλωσε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα επιτρέπει επίσης στις ιερόδουλες να εργάζονται υπό καθεστώς ανωνυμίας «μακριά από τα φλας των τουριστών».

«Το ότι οι οίκοι ανοχής βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή των Κόκκινων Φαναριών δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αφήσουμε έτσι: αν θεωρηθεί ότι δημιουργείται συνωστισμός ή αν θεωρηθεί ότι σε αυτές τις γυναίκες δεν αρέσει πια (αυτή η κατάσταση), δεν πρέπει να αγνοηθεί μια συζήτηση για μια εναλλακτική τοποθεσία. Έτσι θέλετε να προσελκύσετε ανθρώπους στην πόλη σας;» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Επιπλέον, πολλοί τακτικοί πελάτες είναι πλέον σε θέση να «παραγγείλουν» ιερόδουλες μέσω του Διαδικτύου με αποτέλεσμα πολλές φορές οι περίφημες βιτρίνες των Κόκκινων Φαναριών να παραμένουν κενές.

Σχετικά:

Έρευνα υποστηρίζει ότι το 60% των φινλανδών ανδρών αντιλαμβάνονται θετικά την πορνεία
NYT: Η κρίση χτύπησε και τις ιερόδουλες στην Ελλάδα
Πάρτι με ιερόδουλες στην Ασία «καίνε» αξιωματούχους του FBI
Tags:
πορνεία, τουρισμός, Κόκκινα Φανάρια, Άμστερνταμ, Ολλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK