12:06 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι καταλανοί πολιτικοί που υποστήριξαν το κίνημα της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας από την Ισπανία κινδυνεύουν με πολυετείς ποινές φυλάκισης από την ισπανική δικαιοσύνη.

Την επιβολή ποινών φυλάκισης έως και 25 ετών σε βάρος καταλανών πολιτικών για την υποστήριξη της καμπάνιας υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, πρότεινε η ισπανική εισαγγελία, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Η εισαγγελία πρότεινε συγκεκριμένα την επιβολή ποινής φυλάκισης 25 ετών για τον πρώην καταλανό αντιπρόεδρο Οριόλ Ζουνκέρας και 17 ετών για άλλους οκτώ τοπικούς ηγέτες που υποστήριξαν το κίνημα της ανεξαρτησίας.

Η αναφορές της El Pais έγινε λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από τη φυλάκιση των καταλανών ακτιβιστών που προσπάθησαν να ανεξαρτητοποιήσουν την περιοχή, μετά το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου του 2017, όταν η πλειοψηφία όσων ψήφισαν είχαν υποστηρίξει την αποχώρηση της Καταλονίας από το βασίλειο της Ισπανίας.

Από την πλευρά του, ο πρώην καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζδεμόν την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο «Συμβούλιο της Δημοκρατίας» το οποίο είναι ένα κυβερνητικό σχέδιο που σκοπεύει να εφαρμόσει από το Βέλγιο όπου βρίσκεται εξόριστος.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Οκτωβρίου 2017 η Καταλονία διενήργησε δημοψήφισμα που κατέληξε σε πλειοψηφία 90% υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της περιοχής από την Ισπανία.

Η ισπανική κυβέρνηση από την πλευρά της επέβαλε άμεση κυριαρχία επί της περιοχής και διέλυσε το τοπικό κοινοβούλιο, μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της περιοχής από καταλανούς αξιωματούχους.

Tags:
ανεξαρτητοποίηση, φυλάκιση, Κάρλες Πουτζδεμόν, Καταλονία, Βαρκελώνη, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK