05:49 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους τους οι αρχές του Παλάου στον Ειρηνικό Ωκεανό σκοπεύουν να προχωρήσουν σύντομα στην απαγόρευση των αντηλιακών.

Τέλος στη χρήση αντηλιακών βάζουν οι αρχές του Παλάου προκειμένου να προστατεύσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους.

Ο πρόεδρος Τόμι Ρέμενγκσο ο νεότερος, υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα νομοθεσία που απαγορεύει την αντηλιακή προστασία από το 2020, σύμφωνα με το AP.

Οι απαγορευμένες αντηλιακές ουσίες θα κατάσχονται από τους τουρίστες που τις μεταφέρουν στη χώρα και οι έμποροι που πωλούν τα απαγορευμένα προϊόντα θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα μέχρι 1.000 δολάρια.

Ο Ρέμενγκσο δήλωσε ότι τα πρόστιμα ισορροπούν ανάμεσα στον σωφρονισμό των τουριστών και στο να τους αποτρέψουν από τη χρήση αντηλιακού.

Ο νόμος ορίζει ως τοξικά για τους υφάλους τα αντηλιακά που περιέχει οποιοδήποτε από δέκα συγκεκριμένα χημικά, συμπεριλαμβανομένης της οξυβενζόνης, ενώ είναι πιθανό και άλλες χημικές ουσίες να απαγορευτούν.

Η νέα νομοθεσία απαιτεί επίσης από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να παρέχουν στους τουρίστες επαναχρησιμοποιήσιμα ποτήρια, καλαμάκια και δοχεία τροφίμων.

Tags:
κοραλλιογενής ύφαλος, αντιηλιακά, Παλάου, Ειρηνικός Ωκεανός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK