15:09 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αεροσκάφος πυρόσβεση, φωτογραφία αρχείου

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό

© Φωτογραφία : Nick Paleologos / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού. Στην κατάσβεση επιχειρεί και αεροσκάφος των βρετανικών βάσεων. Ο δρόμος Άλασσας - Αγίου Θεράπων είναι κλειστός για τους διερχόμενους οδηγούς για λόγους ασφάλειας.

Σε πολύ δύσβατη περιοχή μαίνεται πυρκαγιά στη Λεμεσό ανάμεσα στο χωριό Λόφου και Άγιος Θεράπων. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και συνεχίζουν τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης να καταπολεμούν την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από τις 23.14 η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρεί για κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε σε χαράδρες σε δυσπρόσιτη περιοχή μεταξύ των χωριών Λόφου και Άγιος Θεράποντας επαρχίας Λεμεσού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την στιγμή συνολικά 12 επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα από πόλη και επαρχία Λεμεσού, από ΕΜΑΚ και επαρχία Πάφου, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται και από τις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας. Επίσης συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης άλλα 5 επανδρωμένα οχήματα από άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Τμήμα Δασών. Επαρχιακή Διοίκηση, Πολιτική άμυνα και Ταμείο Θήρας).

Χρησιμοποιούνται για την πυρόσβεση και 5 εναέρια μέσα (2 εκμισθωμένα ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της ΜΑΕΠ, 1 των Βρετανικών Βάσεων και 1 αεροσκάφος του τμήματος Δασών). Η πυρκαγιά κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Δεν κινδυνεύουν επί του παρόντος χωριά. Κάποιες μεμονωμένες κατοικίες και κτηνοτροφικά υποστατικά που υπάρχουν στην περιοχή προστατεύονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με νεότερη αστυνομική ανακοίνωση, ο δρόμος Άλασσας — Αγίου Θεράπων είναι κλειστός για τους διερχόμενους οδηγούς για λόγους ασφάλειας.

Tags:
πυρκαγιά, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK