14:11 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ερντογάν: Δεν θα ανεχτούμε απόπειρες αρπαγής των πόρων της ανατολικής Μεσογείου

© AP Photo / Burhan Ozbilici
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο παράδοσης του νέου πολεμικού σκάφους «Μπούργκαζαντα» στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει εξορύξεις πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο μέσω σχεδίων που εξαιρούν την τουρκοκυπριακή πλευρά.

«Δεν θα δεχτούμε προσπάθειες αρπαγής των φυσικών πηγών της ανατολικής Μεσογείου μέσω της εξαίρεσης της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς» δήλωσε σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.

«Απλά προστατεύουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των αδερφών μας. Όσοι σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν βήματα στην ανατολική Μεσόγειο ή το Αιγαίο άρχισαν να καταλαβαίνουν την έκταση του λάθους τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε ληστές των θαλασσών να περιπλανώνται ελεύθεροι όπως κάναμε και τους τρομοκράτες στη Συρία να πληρώσουν» ανέφερε σύμφωνα με τη Sabah.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις στο πλαίσιο παράδοσης του νέου πολεμικού σκάφους «Μπούργκαζαντα» στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Tags:
γεωτρήσεις, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK