18:30 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
To οπλικό σύστημα Patriot

Ανησυχία στρατιωτικών για την ικανότητα των ΗΠΑ να απαντήσουν σε ιρανική επίθεση

CC0 / Janek Skarzynski
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την έντονη ανησυχία τους για μια απρόβλεπτη αντίδραση από την πλευρά του Ιράν υπό το βάρος των έντονων οικονομικών πιέσεων, εξέφρασαν στρατιωτικές πηγές.

Αρκετοί αξιωματούχου του στρατού που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στη Washington Post, εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή έχει περιορίσει την ικανότητά τους να αντιδράσουν σε ενδεχόμενες απειλές από το Ιράν εν μέσω της αντιπαράθεσης για τις κυρώσεις.

Αν και οι στρατιωτικές πηγές δεν πιστεύουν ότι η Τεχεράνη είναι ικανή να διεξάγει μια μεγάλη επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, εξακολουθούν να ανησυχούν ότι το Ιράν θα μπορούσε να στραφεί στους βαλλιστικούς πυραύλους της ή να κλείσει τα στρατηγικά Στενά του Ορμούζ.

Οι στρατιωτικοί πιστεύουν ότι η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του Τραμπ να αποσυρθεί από την συμφωνία για τα πυρηνικά και της προσπάθειας εξάλειψης της «ιρανικής απειλής» στη Συρία και στην περιοχή, αποτελούν ένα σύνολο κινήσεων που έχει αυξήσει την πιθανότητα στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

Ισχυρίζονται επίσης ότι η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, είχε ζητήσει πρόσθετους πόρους για την περιοχή.

Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει, ωστόσο, ότι από τότε που το πλοίο USS Theodore Roosevelt επέστρεψε στον Ειρηνικό τον Μάρτιο αφού πέρασε τέσσερις μήνες στον Κόλπο, δεν έχουν βρεθεί άλλα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στη Μέση Ανατολή, κάτι που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη περίοδο που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή.

Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι η Ουάσιγκτον είχε αποσύρει ένα μεγάλο μέρος των πυραύλων Patriot μαζί με μερικά αεροπλάνα, όπως τα F-22 Raptor.

Σχετικά:

«Οι κυρώσεις κατά του Ιράν θα ενισχύσουν την επιρροή της Ρωσίας στην αγορά πετρελαίου»
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Με τις κυρώσεις κατά του Ιράν η Ουάσινγκτον προκαλεί και άλλο πλήγμα στην NPT
Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον δυνατότητα να θέτουν χώρες υπό πίεση
Νόβακ: Η Ρωσία πρέπει να συνεχίσει τη συνεργασία με το Ιράν
Διαβεβαιώσεις της ΕΕ προς το Ιράν εν όψει των αμερικανικών κυρώσεων
Η Ινδία θέλει να συνεχίσει τις συναλλαγές με το Ιράν μετά την επιβολή των κυρώσεων των ΗΠΑ
Συζητήσεις Ρωσίας, Ινδίας και Ιράν για τη νέα διαδρομή παράκαμψης της Διώρυγας του Σουέζ
Μπόλτον: ΗΠΑ και Ρωσία θα επωφεληθούν από τις κυρώσεις στο Ιράν
Tags:
επίθεση, πύραυλοι Patriot, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK