07:49 27 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ.

Ο πρόεδρος της Κίνας καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να αντισταθούν στον προστατευτισμό

© Sputnik / Alexander Vilf
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Είναι σημαντικό όλες οι χώρες να παραμείνουν ανοιχτές και να επεκτείνουν τον χώρο για αμοιβαία επωφελή συνεργασία, η αποξένωση οδηγεί στην υπανάπτυξη», διεμήνυσε ο Σι Τζινπίνγκ.

Κάλεσμα προς τη διεθνή κοινότητα να αντισταθεί στον εμπορικό προστατευτισμό και στις πολιτικές μονομερών ενεργειών απηύθυνε ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, στην έναρξη της πρώτης Διεθνούς Έκθεσης Εισαγωγών στην Κίνα (CIIE).

«Είναι σημαντικό όλες οι χώρες να παραμείνουν ανοιχτές και να επεκτείνουν τον χώρο για αμοιβαία επωφελή συνεργασία, καθώς η ανοιχτή στάση φέρνει πρόοδο, την ώρα που η αποξένωση έχει ως αποτέλεσμα την υπανάπτυξη… Οι χώρες πρέπει να αντισταθούν στον εμπορικό προστατευτισμό και στις πολιτικές των μονομερών ενεργειών και να προσπαθήσουν να αυξήσουν τον βαθμό κατά τονοποίο ανοίγονται σε μονομερές και διμερές επίπεδο», σημείωσε ο Τζιπίνγκ.

Όπως είπε, η ανεξαρτησία της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας αυξάνεται εν μέσω του ταχέως μεταβαλλόμενου κατεστημένου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων και απειλών.

«Την ώρα που η παγκόσμια οικονομία γνωρίζει πρωτοφανείς αλλαγές, ο προστατευτισμός και οι μονομερείς ενέργειες κερδίζουν έδαφος και (…) το μονομερές εμπορικό σύστημα απειλείται, καθώς κάποιοι κίνδυνοι και προκλήσεις συνεχώς αυξάνονται», δήλωσε συγκεκριμένα.

Τέλος, όπως ανέφερε ο ίδιος, η Κίνα θα εισάγει προϊόντα και υπηρεσίες αξίας πάνω από 30 δισ. δολ. και 10 δισ. δολ. αντίστοιχα, στα επόμενα 15 χρόνια. 

Tags:
προστατευτισμός, εμπόριο, Σι Τζινπίνγκ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK