13:33 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εννέα ημέρες μετά από τη δολοφονία του Κασόγκι, η Σαουδική Αραβία φέρεται να έστειλε ομάδα - με τη συμμετοχή χημικών και τοξικολόγων - στην πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συγκαλύψουν τα στοιχεία της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Sabah και επιβεβαίωσε Τούρκος αξιωκματούχος που επικαλείται το A

Νέες πληροφορίες για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ήλθαν στη δημοσιότητα σήμερα, με Τούρκο αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το Associated Press, να δηλώνει ότι τα μέλη μιας ομάδας από τη Σαουδική Αραβία που έφτασαν προκειμένου να βοηθήσουν τις τουρκικές Αρχές στην έρευνα της υπόθεσης, εν τέλει εργάστηκαν για τον αντίθετο σκοπό, επιδιώκοντας δηλαδή να απομακρύνουν τα στοιχεία. 

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος επιβεβαίωσε, επί της ουσίας, δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, το οποίο ανέφερε ότι εννέα ημέρες μετά από τη δολοφονία του Κασόγκι, έφτασε στην Τουρκία από τη Σαουδική Αραβία μια 11μελής ομάδα ερευνητών, προκειμένου να λάβει μέρος στην κοινή έρευνα της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας. Στην ομάδα, όπως σημειώνεται, συμμετείχαν και ειδικοί στη χημεία και στην τοξικολογία, οι οποίοι φέρεται να είχαν επιφορτιστεί με την ευθύνη του να συσκοτίσουν την έρευνα και να μπερδέψουν τα στοιχεία της υπόθεσης.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, η Τουρκία θεωρεί ότι δύο μέλη της ομάδας «ήρθαν στην Τουρκία με μόνο σκοπό να συγκαλύψουν τα στοιχεία», προτού δοθεί η άδεια στην τουρκική αστυνομία να ψάξει την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, όταν μετέβη για να εξασφαλίσει κάποια έγγραφα που χρειαζόταν για τον γάμο του με τη μνηστή του. 

Μάλιστα, ο αξιωματούχος παρατήρησε πως το γεγονός ότι απεστάλη ομάδα, μαρτυρά ότι η δολοφονία του Κασόγκι «έγινε εν γνώσει κορυφαίων αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας».

Ακόμη, ο ίδιος, που μίλησε σε συνθήκες ανωνυμίας, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Sabah και όσον αφορά στις ταυτότητες των δύο ειδικών, ονόματι Αχμέντ Αμπντουλαζίζ Αλ Τζανόμπι και Χαλίντ Γιαχιά Αλ Ζαχρανί.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες συνιστούν τις πιο πρόσφατες αποκαλύψεις από μια σειρά στοιχείων που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης που ηγείται της έρευνας, γνωστοποίησε ότι ο Κασόγκι, υπέστη στραγγαλισμό αμέσως μετά την είσοδό του στην πρεσβεία, στο πλαίσιο μιας προσχεδιασμένης δολοφονίας και στη συνέχεια, το σώμα του διαμελίστηκε. 

Tags:
δολοφονία, έρευνα, Τζαμάλ Κασόγκι, Σαουδική Αραβία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK