14:16 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Εκλογές ΗΠΑ.

Στις κάλπες οι Αμερικανοί: Το διακύβευμα για τον Τραμπ, οι εκτιμήσεις για την προσέλευση

© Sputnik / Sputnik
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για υψηλά επίπεδα προσέλευσης μιλούν οι εκτιμήσεις, σε μια εκλογική διαδικασία που θεωρείται κρίσιμη για τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού θα «μετρήσει» τον βαθμό ικανοποίησης των Αμερικανών από τις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου, ενώ θα καθορίσει και εάν οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας

Στις κάλπες μεταβαίνουν, σήμερα, οι Αμερικανοί για τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, οι οποίες και σηματοδοτούν μία κρίσιμη δοκιμασία για τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς θα αποτυπώσουν επίσημα — για πρώτη φορά μετά από την εκλογή του Αμερικανού προέδρου — τι αντίκτυπο έχουν οι πολιτικές της Ουάσινγκτον στους πολίτες. 

Οι ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές διενεργούνται κάθε δύο χρόνια και παρ'όλο που το όνομα του Τραμπ δεν θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, οι εκλογές έχουν τον χαρακτήρα ενός τεστ για τον Αμερικανό πρόεδρο, αφού θα αποστείλουν ένα μήνυμα για την ανταπόκριση που βρίσκει στο αμερικανικό κοινό. Οι Αμερικανοί θα ψηφίσουν για 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο της Γερουσίας.

Επί του παρόντος, οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία (τα σώματα που συγκροτούν το Κογκρέσο). Οι εκλογές, συνεπώς, είναι κρίσιμες και για έναν ακόμη λόγο για τον Τραμπ, ο οποίος χρειάζεται οι Ρεπουμπλικάνοι να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, προκειμένου να προωθήσει τις πολιτικές του.

Υπάρχει, εντούτοις, μερίδα σχολιαστών που θεωρεί πιθανή των νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές. 

Περίπου 36 εκατ. πολίτες ψήφισαν πριν από τη σημερινή ημέρα διεξαγωγής των ενδιάμεσων εκλογών, αριθμός που σύμφωνα με την «Independent» θα μπορούσε να σημάνει την υψηλότερη συμμετοχή που έχει καταγραφεί τα τελευταία 50 χρόνια σε ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ

Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει αφού κλείσει κάθε εκλογικό τμήμα, κάτι που σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ μια σαφής εικόνα αναμένεται να προκύψει το πρωί της Τετάρτης. 

Tags:
ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, Γερουσία, Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK