18:40 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
H βρετανική σημαία μπροστά από το λογότυπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Έτοιμη κατά 95% η συμφωνία για το Brexit, σύμφωνα με τη Μέι

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Έδαφος κερδίζει σήμερα η στερλίνα, εν μέσω των ελπίδων που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες πληροφορίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit.

Κοντά σε συμφωνία για το «διαζύγιό» τους βρίσκονται, σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς όπως είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, είναι πιθανός ένας συμβιβασμός για το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της, ειδικότερα, η Μέι είπε στον Αυστριακό Καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, ότι είναι έτοιμο το 95% της συμφωνίας για την αποχώρηση της Βρετανία από την ΕΕ, ενώ η ίδια εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι μπορεί να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες λόγω του ζητήματος των ιρλανδικών συνόρων.

Την ίδια ώρα, άλλωστε, η «Times», επικαλούμενη ανώτατες πηγές της ΕΕ, μετέδωσε ότι η ΕΕ θα μπορούσε να στηρίξει μια συμβιβαστική πρόταση για τα ιρλανδικά σύνορα. Η λύση που φέρεται να βρίσκεται στο τραπέζι αφορά σε έναν «ανεξάρτητο μηχανισμό», ο οποίος θα έδινε στη Βρετανία το δικαίωμα να τερματίσει μια προσωρινή τελωνειακή συμφωνία με την ΕΕ.

Οι προσδοκίες για συμφωνία στο Brexit ενθάρρυναν τους επενδυτές που έσπευσαν να αγοράσουν το βρετανικό νόμισμα. Συγκεκριμένα, η στερλίνα ενδυναωμώθηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου, ενώ έδαφος κέρδισε και έναντι του ευρώ, φθάνοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών/ 

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Brexit, Τερέζα Μέι, Σεμπάστιαν Κουρτς, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK