21:38 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Στρατιώτες του ΝΑΤΟ

Στρατιώτες του ΝΑΤΟ συνέλαβαν αυτιστικό άνδρα στη Νορβηγία

© Sputnik / Sergey Stepanov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στη σύλληψη και τον σωματικό έλεγχο ενός αυτιστικού άνδρα προχώρησαν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ καθώς αυτός περπατούσε κοντά σε παλιό βιομηχανικό κτίριο που είχε μετατραπεί σε προσωρινό στρατώνα.

Έναν άνθρωπο που πάσχει από αυτισμό και άλλα προβλήματα συνέλαβαν και του φόρεσαν χειροπέδες αφού περπατούσε πολύ κοντά σε στρατιωτική εγκατάσταση που φιλοξενεί 200 στρατιώτες που συμμετέχουν σε άσκηση του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την εφημερίδα Namsdalsavisareported.

Ο άνδρας περπατούσε κοντά σε παλιό κτίριο που είχε μετατραπεί σε κοιτώνα και όταν του ζητήθηκε να σταματήσει και να παραμείνει ακίνητος δεν ακολούθησε τις εντολές τους.

Τότε θεώρησαν τη συμπεριφορά του ύποπτη και του φόρεσαν χειροπέδες ενώ τον υπέβαλλαν και σε έλεγχο.

«Δεν στεκόμουν ακίνητος, αλλά δεν έτρεξα και μακριά από αυτούς. Είχαν τουφέκια. Οι στρατιώτες άρπαξαν τα χέρια μου, με έσφιξαν και μου είπαν να κρατήσω τα χέρια μου πίσω από την πλάτη μου. Μετά μου έβαλαν σε χειροπέδες και χρησιμοποίησαν κλειδιά για να τις κλειδώσουν. Ήταν αηδιαστικό, έχω μώλωπες», δήλωσε ο 46χρονος.

Οι συγγενείς του άνδρα δήλωσαν ότι αντιμετώπισε προβλήματα ύπνου και ότι του έμεινε τραύμα από το περιστατικό. Σύμφωνα με τους ίδιους, λόγω της κατάστασής του δυσκολεύεται να παραμείνει ήρεμος κατά τη διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων. Υπογράμμισαν επίσης ότι ποτέ δεν θα προσπαθούσε να ξεφύγει από τους στρατιώτες.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε το περιστατικό. Σύμφωνα με όσα είπε, ο άνθρωπος δεν ακολούθησε τις εντολές, αντί αυτού έκανε γρήγορε κινήσεις, μια συμπεριφορά που οι στρατιώτες στην περιπολία αντιλήφθηκαν ως ύποπτη.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος ζήτησε συγνώμη για το γεγονός ότι ο άνδρας συνελήφθη αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο οι στρατιώτες αντιμετώπισαν την κατάσταση.

Tags:
αυτισμός, σύλληψη, ΝΑΤΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK