20:04 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Κατά των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν ο Ερντογάν: Διαταράσσουν την παγκόσμια ισορροπία

© Sputnik / Vladimir Astapkovich
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ως ένα βήμα αντίθετο στους διεθνείς νόμους, το οποίο έχει σκοπό να διαταράξει την παγκόσμια ισορροπία, χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τεχεράνη.

Την αποδοκιμασία της Άγκυρας για τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους περιοριστικά μέτρα διαταράσσουν την παγκόσμια ισορροπία και ότι η Τουρκία δεν θα συμμορφωθεί με αυτές. 

«Δεν θεωρούμε ότι οι κυρώσεις είναι σωστές. Είναι ένα βήμα που έχει σκοπό να διαταράξει την παγκόσμια ισορροπία. Είναι αντίθετο στους διεθνείς νόμους. Δεν θέλουμε να ζούμε σε έναν ιμπεριαλιστικό κόσμο», σημείωσε ο Ερντογάν, ενώπιον βουλευτών της Τουρκίας. 

Παράλληλα, σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε την άποψη ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Όπως τόνισε, η απομόνωση του Ιράν είναι επικίνδυνη, ενώ επεσήμανε ότι είναι άδικο να τιμουρούνται οι Ιρανοί.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι κυρώσεις θα επηρεάσουν περίπου 50 ιρανικές τράπεζες και τα υποκαταστήματά τους στο εξωτερικό, τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, 23 θυγατρικές εταιρείες του οργανισμού, 200 ιδιώτες, αλλά και εμπορικά πλοία του Ιράν.

Σημειωτέον ότι η Τουρκία περιλαμβάνεται στις χώρες που εξαιρούνται από τις κυρώσεις, καθώς οι ΗΠΑ παραχώρησαν άδειες σε οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, για να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με το Ιράν όσον αφορά στην αγορά πετρελαίου.

Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιράν, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK