14:57 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
To ισπανικό κοινοβούλιο

Μαδρίτη: Η απόφαση Τραμπ για τη συνθήκη INF θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια σταθερότητα

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η χώρα του δεν εγκρίνει τη μονομερή απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συνθήκη INF για τα πυρηνικά όπλα, χαρακτηρίζοντάς τη λανθασμένη.

Λανθασμένη χαρακτήρισε την απόφαση του αμερικανού προέδρου να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία INF για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς με τη Ρωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέπ Μπορέλ.

«Η απόφαση του Τραμπ για τη Συνθήκη INF είναι ένα λάθος που αυξήσει την ένταση. Δεν εγκρίνουμε αυτή τη μονομερή κίνηση», τόνισε ο ισπανός υπουργός.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ. O Μπορέλ τόνισε ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια.

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο έως ότου η Ρωσία και η Κίνα «εκλογικευτούν». Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι αυτού του τύπου η ρητορική έχει στόχο να ενισχύσει την εκλογική βάση των ρεπουμπλικανών.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Τραμπ δηλώσει ότι θέλει να αποσυρθεί από τη Συνθήκη INF που συνήφθη με τη Ρωσία το 1987 και αφορά τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς.

Tags:
INF, Χοσέπ Μπορέλ, Ρωσία, ΗΠΑ, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK