14:16 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις

Ντομπρόβσκις: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρώμη

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
1 0 0

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε την Τρίτη ότι η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ιταλίας, εάν η Ρώμη δεν αλλάξει τον προϋπολογισμό της μέχρι τις 13 Νοεμβρίου.

Με κυρώσεις απειλεί η ΕΕ την Ιταλία για το ζήτημα του προϋπολογισμού, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Τα περασμένα χρόνια δεν ενεργοποιήθηκε η διαδικασία, διότι η Ιταλία είχε ουσιαστικά ευθυγραμμιστεί με το Σύμφωνο Σταθερότητας. Αν δεν αλλάξει όμως το κείμενο οικονομικού προγραμματισμού της ιταλικής κυβέρνησης, φέτος η Κομισιόν θα πρέπει να αναθεωρήσει τα συμπεράσματά της», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει κυρώσεις ως έσχατη λύση, αλλά οι Βρυξέλλες θέλουν να αποφύγουν αυτή την επιλογή, δήλωσε από την πλευρά του Πιέρ Μοσκοβιτσί, νωρίτερα την Τρίτη.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν Eurogroup της Δευτέρας, το οποιο δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τις σχέσεις ΕΕ και Ιταλίας, και επανέφερε τις ανησυχίες ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2019 θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για το ευρώ.

Σχετικά:

Μοσκοβισί: Πιθανές οι κυρώσεις στην Ιταλία, αν δεν υπάρξει συμφωνία για τον προϋπολογισμό
Τελεσίγραφο του Eurogroup στην Ιταλία για τον προϋπολογισμό της
Eurogroup προς Ιταλία: Αλλάξτε τον προϋπολογισμό, σεβαστείτε τους κανόνες
Tags:
κυρώσεις, ΕΕ, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK