16:39 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Nord Stream 2

Τοποθετήθηκαν τα πρώτα 200 χιλιόμετρα του αγωγού Nord Stream 2

© Φωτογραφία: Nord Stream 2
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου τα πρώτα 200 χιλιόμετρα του αγωγού έχουν ήδη τοποθετηθεί στη Βαλτική Θάλασσα, ενώ 20 πλοία συνεχίζουν ταυτόχρονα τις εργασίες.

Περισσότερα από 200 χιλιόμετρα αγωγού έχουν ήδη τοποθετηθεί, σύμφωνα με την εταιρεία Nord Stream 2 AG, η οποία διαχειρίζεται την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου της Gazprom.

«To έργο Nord Stream 2 προχωράει όπως ήταν σχεδιασμένο. Περισσότερα από 200 χιλιόμετρα αγωγού έχουν τοποθετηθεί στη Βαλτική Θάλασσα μέχρι σήμερα», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Το έργο έχει σαν στόχο να παρέχει ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Περίπου 20 πλοία τοποθέτησης αγωγών εργάζονται ταυτόχρονα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου.

Η εταιρεία τονίζει συγκεκριμένα ότι το πλοίο Castoro Dieci ολοκλήρωσε την τοποθέτηση στον κόλπο Greifswald της Γερμανίας, το Audacia συνεχίζει την τοποθέτηση στα γερμανικά χωρικά ύδατα, ενώ το Solitaire τοποθετεί σωληνώσεις στην ΑΟΖ της Φινλανδίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου όλες οι εργασίες γίνονται σύμφωνα με τις ληφθείσες άδειες.

Το εκτιμώμενο κόστος του αγωγού Nord Stream 2 θα ανέλθει περίπου στα 11 εκατομμύρια δολάρια. Το 50% του έργου θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες που συνεργάζονται με τη Gazprom.

Tags:
αγωγός φυσικού αερίου, κατασκευή, Nord Stream 2, Γερμανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK