19:58 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η Ρωσική Εκκλησία

«Ανταλλαγή» επισκέψεων μεταξύ Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Αγίας Έδρας

© Sputnik / Maks Vetrov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι επισκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της τρίτης επετείου από την πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των δύο εκκλησιών, Πατριάρχη Κυρίλλου και Πάπα Φραγκίσκου, στην πρωτεύουσα της Κούβας, το 2016.

Εκατέρωθεν επισκέψεις σε Βατικανό και Μόσχα αναμένεται να πραγματοποιήσουν τον Φεβρουάριο αντιπροσωπείες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Αγίας Έδρας της Καθολικής Εκκλησίας, αντίστοιχα.

Οι επισκέψεις, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο του Πάπα στη ρωσική πρωτεύουσα, εντάσσονται στο πλαίσιο της τρίτης επετείου από την πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των δύο εκκλησιών.

«Τον Φεβρουάριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη συνάντηση της Αβάνας. Μία αντιπροσωπεία του Βατικανού θα δώσει το "παρών" στη Μόσχα και φυσικά, μία αντιπροσωπεία της Ρωσίας θα επισκεφτεί τη Ρώμη» τόνισε ο Σελεστίνο Μιγκλιόρε.

H πρώτη, όλων των εποχών, συνάντηση των επικεφαλής των δύο εκκλησιών, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Πατριάρχη Κυρίλλου και του Πάπα Φραγκίσκου, στην Κούβα, τον Φεβρουάριο του 2016.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Ιλάριος, επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Εκκλησιών Σχέδιων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκτίμησε ότι η πιθανή επίσκεψη του Πάπα στη Μόσχα θα εξαρτηθεί από την πορεία των διμερών επαφών μεταξύ των δύο εκκλησιών.

Tags:
Εκκλησία, Πατριαρχείο Μόσχας, Βατικανό, Ιταλία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK