17:25 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπάλληλοι του προξενείου επιχείρησαν να αποκρύψουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας πέριξ του κτηρίου, προκειμένου να συμβάλλουν στη συγκάλυψη της δολοφονίας του Κασόγκι.

Να αποκρύψουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν πέριξ του προξενείου επιχείρησαν Σαουδάραβες διπλωμάτες, με στόχο να αποτρέψουν την αποκάλυψη της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας «Sabah», οι Σαουδάραβες επιχείρησαν να «ξηλώσουν» την κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό του κτηρίου στις 2 Οκτωβρίου, ημέρα δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Προσπάθησαν επίσης, όπως αναφέρεται στο επίμαχο δημοσίευμα, να αποκρύψουν το υλικό από τις κάμερες, οι οποίες βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου.

Συγκεκριμένα, στις 6 Οκτωβρίου, ένας υπάλληλος του προξενείου προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στο «video system», το οποίο υπήρχε έξω από το προξενείο και το οποίο ελεγχόταν από τις τουρκικές αρχές.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να εγκατέστησε έναν ψηφιακό κωδικό, μέσω του οποίου αποτρεπόταν η πρόσβαση στα βίντεο από την είσοδο του κτηρίου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένα προσπάθεια ήταν μάταιη, καθώς η αστυνομία είχε ήδη αποκρυπτογραφήσει τον κωδικό, έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα και ανακτώντας κάθε αντίγραφο βίντεο.

«Όλα αυτά υποδηλώνουν, πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι οι Σαουδάραβες δεν διερευνούσαν την υπόθεση. Αντίθετα την απέκρυπταν» σχολίασε ο δημοσιογράφος του Al Zazeera, Άντριου Σίμονς.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του Κασόγκι, πρώην αρθρογράφου της Washington Post και επικριτή της βασιλικής οικογένειας των Σαλμάν, εξακολουθεί να αγνοείται, παρότι το Ριάντ έχει παραδεχθεί ότι η δολοφονία πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του προξενείου, στην Κωνσταντινούπολη.

Σχετικά:

Έρευνα για το αν το σώμα του Κασόγκι να διαλύθηκε σε οξύ ζητά ο τούρκος αντιπρόεδρος
Sabah: Το Ριάντ έστειλε ομάδα για να συγκαλύψει τα στοιχεία της δολοφονίας του Κασόγκι
Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την «προμελετημένη δολοφονία» του Κασόγκι
Υπόθεση Κασόγκι
Tags:
δημοσιογράφος, προξενείο, Τζαμάλ Κασόγκι, Σαουδική Αραβία, Κωνσταντινούπολη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK