21:16 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ιερέας που είναι υπεύθυνος για τη χρήση των ψηφιακών μέσων τονίζει ότι τα social media βοηθούν στο «να αλληλεπιδράσουμε με ανθρώπους που διαφορετικά δε θα έρχονταν ποτέ σε επαφή μαζί μας».

Οι ιερείς θα πρέπει να συνδεθούν στο διαδίκτυο εάν θέλουν να διατηρήσουν επικοινωνία με ανθρώπους που δεν έρχονται στην εκκλησία, καθώς μπορούν ακόμη να προσεγγιστούν μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπεύθυνος ψηφιακών μέσων του Βατικανού.

Ο Μονσινιόρ Πολ Τίγκε, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη της διαδικτυακής παρουσίας του Πάπα Φραγκίσκου, προέτρεψε τον καθολικό κλήρο σε όλο τον κόσμο να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης προκειμένου να για να φτάσει σε πιστούς, αλλά και σε μη πιστούς.

«Οι νέοι, δυστυχώς, είναι ολοένα και λιγότερο παρόντες στις εκκλησίες μας», δήλωσε ο Τίγκε, γραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου Πολιτισμού, στο πρακτορείο Reuters την Τρίτη κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την τεχνολογία στη Λισαβόνα.

Ο Τίγκε εκτιμά ότι «τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι ένας μηχανισμός που μας επιτρέπει να συμμετέχουμε σε συνομιλίες, να αλληλεπιδράσουμε με ανθρώπους που διαφορετικά δε θα έρχονταν ποτέ σε επαφή μαζί μας και δε θα μάθαιναν ποιοι είμαστε».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει σχεδόν 18 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter και οι αναρτήσεις του διαδίδονται ευρέως, δεν ακολουθούν το παράδειγμά του όλοι οι εκκλησιαστικοί ηγέτες, δήλωσε ο Τίγκε.

«Στην αρχή, μερικοί Καθολικοί είπαν ότι τα κοινωνικά μέσα ήταν κακά και ότι πρέπει να μείνουμε εκτός», εξηγεί ο ίδιος και συμπληρώνει ότι «προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι η ψηφιακή αρένα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της ζωής των ανθρώπων».

«Χρειάστηκε να μάθουμε να ακούμε τους νεότερους που ζουν σε αυτό το (ψηφιακό) περιβάλλον και να κατανοήσουμε τι βρίσκουν χρήσιμο και υποστηρικτικό», συμπληρώνει.

Ήταν η δεύτερη χρονιά που ο ιρλανδός επίσκοπος προσέρχεται στο ετήσιο Web Summit, το οποίο είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική διάσκεψη της Ευρώπης και που φέτος συγκέντρωσε 70.000 επιχειρηματίες και επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Tags:
ιερέας, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, social media, Καθολική Εκκλησία, Βατικανό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK