19:16 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Νέες κυρώσεις θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ στη Ρωσία για την υπόθεση Σκριπάλ

© AFP 2019 / Mandel Ngan
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Sputnik, οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας επειδή η Ρωσία δεν ανταποκρίθηκε σε όρους που θέτει νομοθεσία για τα χημικά όπλα.

Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας προτίθενται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ, σε σχέση με την επίθεση εναντίον του ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Sputnik η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ.

«Σήμερα, το υπουργείο ενημέρωσε το Κονγκρέσο ότι δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ανταποκρίθηκε στους όρους που θέτει η Πράξη του 1991 για τον έλεγχο των Χημικών και Βιολογικών Όπλων», δήλωσε συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Έχουμε στόχο να συνεχίσουμε σύμφωνα με τους όρους της Πράξης, η οποία υποδεικνύει την επιβολή επιπλέον κυρώσεων», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου.

Η εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με το Κογκρέσο για τις κυρώσεις, όπως ορίζει ο νόμος.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για εμπλοκή στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα σε βάρος του Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, στις 4 Μαρτίου, στο Σάλσμπερι της Βρετανίας, με τη Μόσχα να αρνείται επανειλημμένως τις κατηγορίες.

«Η Πράξη για τα Χημικά και τα Βιολογικά Όπλα ορίζει ότι το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να επιβεβαιώσει στο Κογκρέσο αν η Ρωσία έχει ανταποκριθεί στους όρους του νόμου, τρεις μήνες μετά τον αρχικό προσδιορισμό της υπόθεσης Σκριπάλ. Ο αρχικός προσδιορισμός έγινε στις 6 Αυγούστου και αυτό μας φέρνει στις 6 Νοεμβρίου», είχε δηλώσει πριν από μια εβδομάδα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Ρόμπερτ Παλαντίνο.

Από την πλευρά του ο ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι η Μόσχα έχει δει αντικρουόμενες πληροφορίες για τους τύπους των αμερικανικών κυρώσεων που μπορεί να επιβληθούν.

Tags:
κυρώσει κατά Ρωσίας, χημικά όπλα, Σεργκέι Σκριπάλ, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK