19:31 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Περιπολικό της αστυνομίας στη Βαρκελώνη μετά την επίθεση στη Λα Ράμπλας

Έκλεισαν δύο γραμμές τρένων στη Βαρκελώνη, πυροτεχνουργοί κλήθηκαν σε σταθμό

© Sputnik / Javier Luengo
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η αστυνομία της Καταλονίας προχώρησε στο κλείσιμο δύο γραμμών τρένων στη Βαρκελώνη στον σιδηροδρομικό σταθμό Sants, μετά τον εντοπισμό πιθανού εκρηκτικού μηχανισμού σε βαλίτσα.

Δύο γραμμές τρένων έκλεισε η αστυνομία στη Βαρκελώνη, το πρωί της Τετάρτης, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Sants, ενώ στο σημείο κλήθηκαν ειδικοί στην εξουδετέρωση εκρηκτικών. Λίγη ώρα αργότερα, η κυκλοφορία των συρμών αποκαταστάθηκε.

«Κάνουμε ελέγχους σε γραμμές τραίνου υψηλής ταχύτητας στον σιδηροδρομικό σταθμό Barcelona Sants ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας. Δύο τραίνα στις γραμμές 3 και 4 εκκενώθηκαν. Η TEDAX ενεργοποιήθηκε», έγραψε η αστυνομία της Καταλονίας στο Twitter.

Η TEDAX είναι η ισπανική υπηρεσία για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Καταλονίας, το προσωπικό ασφαλείας εντόπισε με σκάνερ έναν πιθανό εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε βαλίτσα και πραγματοποιούνται επιπλέον έλεγχοι.

«Λάβαμε μία ειδοποίηση περίπου στις 8 π.μ. (σ.σ. ώρα Ισπανίας). Η ασφάλεια της Adif (σ.σ. σιδηροδρομική εταιρεία) είδε με σκάνερ ένα αντικείμενο με το σχήμα πιθανού εκρηκτικού μηχανισμού μέσα σε βαλίτσα. Συνεχίζουμε να κάνουμε ελέγχους», έγραψε σε νεότερο μήνυμά της στο Twitter η αστυνομία της Καταλονίας.

Η κυκλοφορία των τρένων αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα.

Tags:
σταθμός, τρένα, σιδηρόδρομος, αστυνομία, Καταλονία, Βαρκελώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK