14:52 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Ενάντια στην πρόταση Μακρόν για Ευρωστρατό ο Φάρατζ: Θα ήταν πολύ επικίνδυνο

© Sputnik / Alex McNaughton
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τις ενστάσεις και ανησυχίες του σχετικά με την πρόταση του Μακρόν για τη δημιουργία Ευρωστρατού εξέφρασε ο Νάιτζελ Φάρατζ. «Μας λένε ψέματα τα τελευταία 50 χρόνια για τις πραγματικές προθέσεις της ΕΕ», ανέφερε.

Την άποψη ότι η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού θα ήταν μια επικίνδυνη κίνηση και θα προσέβαλε τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο ευρωσκεπτικιστής και πρώην επικεφαλής του UKIP της Βρετανίας, Νάιτζελ Φάρατζ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο και αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, για τη δημιουργία ενός «πραγματικού ευρωπαϊκού στρατού», ο Φάρατζ παρατήρησε ότι αντικατοπτρίζει τα σχόλια του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «ο οποίος είπε, όχι πολύ παλιά, ότι ο σεβασμός στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται πλέον ως ένα βολικό άλλοθι για ένα επιχείρημα κατά των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών προσπαθειών».

«Ξερέτε κάτι; Μας λένε ψέματα τα τελευταία 50 χρόνια για τις πραγματικές προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί οι άνθρωποι που δημιουργούν πραγματικά ανησυχία. Θεωρώ ότι ένας ευρωπαϊκός στρατός θα ήταν πολύ επικίνδυνος», ανέφερε ο Φάρατζ.

Η πρόταση του Μακρόν βασίζεται στο επιχείρημα ότι ο Ευρωστρατός θα παρείχε ασφάλεια στους κατοίκους της ΕΕ, καθώς όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, η Ευρώπη πρέπει να υπερασπίζεται τον εαυτό της «πιο σοβαρά», χωρίς να βασίζεται «μόνο στις ΗΠΑ». 

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, στρατός, ΝΑΤΟ, Νάιτζελ Φάρατζ, Εμανουέλ Μακρόν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK