02:17 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Πρόσφυγες βλέπουν από μακριά τις ακτές της Σικελίας

Νέο «όχι» στη συμφωνία του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό: Και η Τσεχία αρνείται να υπογράψει

© AFP 2019 / Louisa Gouliamaki
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το μεταναστευτικό συνεχίζει να διχάζει τη διεθνή κοινότητα. Μια σειρά από χώρες έχουν ήδη εκφράσει την εναντίωσή τους στη συμφωνία του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό, με τη λίστα να διευρύνεται, αφού προστίθεται πλέον και η Τσεχία.

Στο κλαμπ των χωρών που αρνούνται να υπογράψουν την παγκόσμια συμφωνία του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό εισέρχεται και η Τσεχία.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, σημείωσε ανοιχτά, μιλώντας στο κοινοβούλιο, ότι διαφωνεί με τη συμφωνία και δεν θέλει η χώρα του να την υπογράψει. «Δεν μου αρέσει η συμφωνία», είπε, σύμφωνα με το Reuters και συνέχισε: «Υπάρχουν θέματα που μπορούν να ερμηνευτούν με διάφορους τρόπους. Θα προτείνω στους εταίρους μας στην κυβέρνηση ότι θα δράσουμε κατά τον ίδιο τρόπο με την Αυστρία ή την Ουγγαρία». 

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Τακτική και Ομαλή Μετανάστευση αναμένεται να υιοθετηθεί επίσημα στο Μαρακές, στις 10 — 11 Δεκεμβρίου, και έχει απέναντί του αρκετούς αντιπάλους, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Ουγγαρία και η Αυστρία.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ ήταν οι πρώτες που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν, με την Αυστραλία να ακολουθεί. Στην Ευρώπη, η Ουγγαρία και η Αυστρία γνωστοποίησαν επίσης ότι δεν θα υπογράψουν τη συμφωνία. 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, μερίδα βουλευτών του CDU στη Γερμανία σχεδιάζουν να αντιταχθούν στη συμφωνία, εάν δεν υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ της αναγκαστικής μετανάστευσης και της μετανάστευσης για εξεύρεση εργασίας. 

Tags:
μεταναστευτικό, μετανάστες, ΟΗΕ, Αντρέι Μπάμπις, Τσεχία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK