17:47 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εταιρεία του Ισραήλ υπέδειξε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ως υπεύθυνη για την πώληση ειδικού λογισμικού που επέτρεπε την παρακολούθηση του δολοφονηθέντος Τζαμάλ Κασόγκι κάνοντας λόγο για απερισκεψία που απειλεί ανθρώπινες ζωές.

Ο πρώην υπάλληλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, κατηγορεί την Ισραηλινή εταιρεία πληροφορικής NSO Group Technologies ότι «πωλούσε ένα ψηφιακό εργαλείο διάρρηξης».

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος σύμφωνα με την Jerusalem Post, το λογισμικό είχε χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ο οποίος δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα.

Ειδικότερα τόνισε στο πλαίσιο αυτό ότι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν χρησιμοποιείται μόνο για την αλίευση εγκληματιών και τη διακοπή τρομοκρατικών επιθέσεων[…] όχι μόνο για τη διάσωση ζωών αλλά για την κερδοσκοπία […] ένα τέτοιο επίπεδο απερισκεψίας […] αρχίζει να κοστίζει ζωές ».

Ο Σνόουντεν μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης από μια κρυφή τοποθεσία στη Ρωσία, σε εκδήλωση που διοργάνωσε εταιρία επικοινωνιών που εδρεύει στο Τελ Αβίβ.

Υπενθυμίζεται ότι o Έντουαρντ Σνόουντεν έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και διέφυγε από τις ΗΠΑ το 2013 μετά από αποκαλύψεις που έκανε για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.

Τα στοιχεία που έφερε στο φώς τροφοδότησαν ένα μεγάλο κύμα συζητήσεων για το σεβασμό των προσωπικών δεδομένων. Ο ίδιος στη συνέχεια έλαβε άσυλο από τη Ρωσία. 

Tags:
προσωπικά δεδομένα, λογισμικό, παρακολούθηση, Έντουαρντ Σνόουντεν, Τζαμάλ Κασόγκι, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK