15:44 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ματέο Σαλβίνι

Η ιταλική Γερουσία ενέκρινε το διάταγμα κατά της μετανάστευσης

© Sputnik / Taras Litvinenko
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
1 0 0

Στις αρχές Ιουνίου, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι η Ιταλία δεν θα μπορούσε να παραμείνει η «κατασκήνωση προσφύγων» της Ευρώπης. Σήμερα η ιταλία ενέκρινε την αυστηροποίηση του μεταναστευτικού πλαισίου.

Η ιταλική κυβέρνηση εξασφάλισε την θετική ψήφο της Γερουσίας της χώρας για ειδικό διάταγμα ασφαλείας που αυστηροποιεί τους κανονισμούς περί μετανάστευσης, περιορίζει το δικαίωμα ασύλου και ενισχύει τους κανόνες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της της μαφίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Ιταλία συγκρούστηκε με τη Γαλλία με αποκορύφωμα τη δέσμευση Σαλβίνι ότι θα μπλοκάρει τις επαναπροωθήσεις με αστυνομική δύναμη στα σύνορα Ιταλίας-Γαλλίας.

Η Ιταλία, ένα από τα πρώτα σημεία εισόδου για τους μετανάστες στην Ευρώπη, επιδιώκει να αναθεωρήσει τη συμφωνία του Δουβλίνου, που προβλέπει την επιστροφή των προσφύγων στη χώρα στην οποία εισήλθαν για πρώτη φορά στην Ήπειρο.

Η Ρώμη ισχυρίζεται ότι ο κανονισμός είναι ανεπαρκής για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και επιζητεί ένα πιο δίκαιο σύστημα επανεγκατάστασης.

Tags:
μετανάστευση, Ματέο Σαλβίνι, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK