21:21 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su -27

Ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος (Βίντεο)

© Sputnik / Vitaliy Timkiv
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Η Μόσχα απέρριψε τους αμερικανικούς ισχυρισμούς περί αναχαίτισης «με μη ασφαλή τρόπο» ενός αεροσκάφους των ΗΠΑ από ρωσικό μαχητικό Su-27. Το υπ. Άμυνας της Ρωσίας τονίζει ότι ο πιλότος ακολούθησε όλες τις διαδικασίες ασφαλείας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Ναυτικού των ΗΠΑ ότι ένα ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε με μη ασφαλή τρόπο ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος EP-3 Aries. Σε επίσημη ανακοίνωση, το υπουργείο ανέφερε ότι το μαχητικό απογειώθηκε άμεσα, αφότου ραντάρ ανίχνευσαν άγνωστο εναέριο στόχο να πλησιάζει τα ρωσικά σύνορα.

«Το πλήρωμα του μαχητικού ανέφερε ότι αναγνώρισε το αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος και το συνόδευσε, αποτρέποντας παραβίαση του ρωσικού εναέριου χώρου και ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ασφαλείας», τονίζεται στη δήλωση του υπουργείου.

Νωρίτερα, το αμερικανικό Ναυτικό είχε κατηγορήσει τη Ρωσία για τις ενέργειες του μαχητικού Su-27 το οποίο αναχαίτισε το κατασκοπευτικό EP-3 Aries με τρόπο που θεωρήθηκε μη ασφαλής. Η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι οι ελιγμοί του μαχητικού έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή αυτών που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

«Στις 5 Νοεμβρίου 2018, ένα αμερικανικό αεροσκάφος EP-3 Aries που πετούσε σε διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα αναχαιτίστηκε από ένα ρωσικό Su-27. Αυτή η αλληλεπίδραση ήταν αποφασισμένο να είναι μη ασφαλή εξαιτίας της πραγματοποίησης διέλευσης σε μεγάλη ταχύτητα του Su-27 ακριβώς μπροστά στο αεροσκάφος, θέτοντας σε κίνδυνο τους πιλότους και το πλήρωμα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι ΗΠΑ δημοσιοποίησαν βίντεο από το συμβάν.

​Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον έξι κατασκοπευτικά αεροσκάφη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν πτήσεις κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας στις 5 Νοεμβρίου. 

Tags:
μαχητικά αεροσκάφη, Su-27, ΗΠΑ, Ρωσία, Μαύρη θάλασσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK