19:05 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ιρανή διπλώνει την εθνική σημαία της χώρας της καθώς περνά δίπλα από γκράφιτι με αντιαμερικανικό μήνυμα

Η ΕΕ επιταχύνει τις εργασίες για τον μηχανισμό που θα παρακάμπτει τις κυρώσεις στο Ιράν

© AFP 2019 / BEHROUZ MEHRI
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τη δημιουργία ενός οχήματος ειδικού σκοπού, προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει το εμπόριο με το Ιράν, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από την επιβολή των κυρώσεων από τις ΗΠΑ σε βάρος της Τεχεράνης.

Τις εργασίες για τη δημιουργία ενός ειδικού μηχανισμού που θα διευκολύνει το εμπόριο με την Τεχεράνη, εν μέσω των αμερικανικών κυρώσεων, επιταχύνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εξωτερικές υποθέσεις και την ασφάλεια, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς. 

Οι εργασίες για τη δημιουργία του οχήματος ειδικού σκοπού (SPV) συνεχίζονται και στην πραγματικότητα, επιταχύνονται, επεσήμανε η ίδια. 

Όπως εξήγησε, ο μηχανισμός έχει ως σκοπό να επιτρέπει στους Ευρωπαίους εξαγωγείς και εισαγωγείς να επιδιώκουν νόμιμο εμπόριο με το Ιράν.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε, τη Δευτέρα, ότι οι κυρώσεις που τέθηκαν σε ισχύ, θα επηρεάσουν περίπου 50 ιρανικές τράπεζες και τα υποκαταστήματά τους στο εξωτερικό, τον Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, 23 θυγατρικές εταιρείες του οργανισμού, 200 ιδιώτες, αλλά και εμπορικά πλοία του Ιράν.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι μια σειρά από χώρες εξαιρούνται από τις κυρώσεις, εξασφλίζοντας άδεια για να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με το Ιράν όσον αφορά στην αγορά πετρελαίου.

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Πετρέλαιο, κυρώσεις, ΗΠΑ, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK