12:04 16 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο προσφυγικός καταυλισμός στο Ρουκμπάν, στα σύνορα μεταξύ Ιορδανίας και Συρίας

Συζητήσεις Ρωσίας, Ιορδανίας και ΗΠΑ για την ανθρωπιστική κρίση σε προσφυγικό καταυλισμό

© AP Photo / Raad Adayleh
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Ρωσία, η Ιορδανία και οι ΗΠΑ αναμένεται να συζητήσουν με διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις προκειμένου να επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει σε προσφυγικό καταυλισμό στα σύνορα της Συρίας.

Αντιπρόσωποι της Ρωσίας, της Ιορδανίας, των ΗΠΑ, αλλά και διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων πρόκειται να συζητήσουν την καταστροφική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον προσφυγικό καταυλισμό Ρουκμπάν στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Ίλια Μοργκούνοφ, η συζήτηση θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου.

«Μια συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου στο Αμμάν (της Ιορδανίας) με τη συμμετοχή αμερικανών αντιπροσώπων. Η ρωσική πρεσβεία στο Αμμάν τονίζει την απουσία μιας κοινής προσέγγισης για την επίλυση του προβλήματος του Ρουκμπάν μεταξύ των διεθνών οργανισμών που έχουν παρουσία στην Ιορδανία», τόνισε ο Μοργκούνοφ.

«Για παράδειγμα, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης, η UNICEF και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός είναι υπέρ της ενεργοποίησης ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι ΗΠΑ κινούνται επίσης προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, η αρχή του ΟΗΕ που έχει τη βάση της στο Αμμάν είναι υπέρ της επανεγκατάστασης των προσφύγων στη Συρία», εξήγησε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου.

Tags:
ανθρωπιστική βοήθεια, πρόσφυγες, Συρία, Ιορδανία, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK