20:02 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ο Ζούκερμπεργκ αρνήθηκε να παρουσιαστεί σε διεθνή επιτροπή για τα fake news

© Sputnik / Vladimir Astapkovich
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook αρνήθηκε να παρουσιαστεί σε επιτροπή που συναποτελείται από αντιπροσώπους της Βρετανίας, της Αργεντινής, της Αυστραλίας, του Καναδά και της Ιρλανδίας.

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αρνήθηκε να παρουσιαστεί σε μια διεθνή επιτροπή κρατών για το ζήτημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω της πλατφόρμας του.

Στην επιτροπή, της οποίας ηγείται η Βρετανία, συμμετέχουν επίσης η Αργεντινή, η Αυστραλια, ο Καναδάς και η Ιρλανδία.

Ωστόσο, στο αίτημά της να παρουσιαστεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προκειμένου να εξηγήσει τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει για να περιορίσει τη διασπορά μέσω του Facebook, ο διαδικτυακός κολοσσός απάντησε ότι ο Ζούκερμπεργκ δεν μπορεί να παρουσιαστεί.

Η επιτροπή απάντησε στην άρνηση του Ζούκερμπεργκ τονίζοντας ότι «είμαστε πολύ απογοητευμένοι για την άρνησή σας». 

«Πέντε κοινοβούλια σας ζητούν τώρα να κάνετε το σωστό, εκπροσωπώντας τους 170 εκατομμύρια χρήστες στις χώρες που αντιπροσωπεύουν», τονίζει η διεθνής επιτροπή.

Η επιτροπή ερευνά την επίδραση της παραπληροφόρησης στις εκλογές, με αφορμή τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές. Ο Ζούκερμπεργκ έχει παρουσιαστεί σε επιτροπές των ΗΠΑ και της ΕΕ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά τόσο με τις ψευδείς ειδήσεις, όσο και για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Tags:
fake news, επιτροπή, Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK