22:49 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι η Φινλανδική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστήριξε την ανεξαρτησία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας απέρριψε σήμερα ο εκπρόσωπος της Φινλανδικής Εκκλησίας.

Η Φινλανδική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει προβεί σε επίσημες δηλώσεις για τη θέση της όσον αφορά στην αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, δήλωσε στο Sputnik ο εκπρόσωπος της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, απορρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι η Φινλανδική Εκκλησία είχε υποστηρίξει την ανεξαρτησία της Ουκρανικής Εκκλησίας.

«Η Φινλανδική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν πρέβη ποτέ σε επίσημες δηλώσεις για το εάν υποστηρίζει ή όχι την αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η επίσημη θέση είναι ότι παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης και προσευχόμαστε για τη διατήρηση της ειρήνης και της ενότητας της Εκκλησίας», δήλωσε συγκεκριμένα ο διάκονος Βλαντιμίρ Σοκρατιλίν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η συνάντηση ανάμεσα στον Πόροσενκο και στον Αρχιεπίσκοπο Λέων ήταν μια ανεπίσημη κλειστή συνάντηση.

Χθες, η υπηρεσία Τύπου του Ουκρανού προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο, ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Λέων, ο Ποροσένκο ευχαρίστησε τον συνομιλητή του για την υποστήριξη της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας όσον αφορά στην αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Tags:
αυτοκεφαλία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Πέτρο Ποροσένκο, Ουκρανία, Φινλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK