14:16 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ιταλική σημαία

Ενδοκυβερνητικές εντάσεις στη Ρώμη απειλούν το deal του συνασπισμού Σαλβίνι - Ντι Μάιο

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η συμφωνία του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού μπορεί να «καταρρεύσει», τονίζει ο Λουίτζι Ντι Μάιο, ο επικεφαλής του ενός εκ των κομμάτων της κυβέρνησης, του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. Ζητείται λύση για τη διαφωνία που έχει ενσκήψει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όσον αφορά στον χρόνο παραγραφής αδικημάτων.

Για τον κίνδυνο «κατάρρευσης» της συμφωνίας της κυβέρνησης στην Ιταλία προειδοποίησε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Λουίτζι Ντι Μάιο, καθώς το θέμα του χρόνου παραγραφής αδικημάτων έχει διχάσει τον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Πρέπει να βρούμε (μια συμφωνία), αλλιώς το κυβερνητικό συμβόλαιο θα καταρρεύσει», σημείωσε σε συνέντευξή του στην Il Fatto Quotidiano και όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντι Μάιο, ο οποίος ηγείται επίσης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων. 

Το νέο σημάδι κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο κομμάτων που συνέστησαν την κυβέρνηση συνασπισμού έπειτα από μήνες πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία, της Λέγκα και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, έρχεται μέσα σε μία περίοδο που σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαμάχη με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό της Ρώμης. 

Ο Ντι Μάιο επιβεβαίωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε και τον επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης Αλφόνσο Μποναφέντε. 

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων προωθεί τη χαλάρωση των χρονικών ορίων που επιβάλλονται για τη δίωξη πολυάριθμων εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων και της διαφθοράς. 

Η Λέγκα υποστηρίζει ότι αυτό θα σήμαινε πως οι κατηγορούμενοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απαράδεκτα μακρές νομικές μάχες, ενώ το Κίνημα των Πέντε Αστέρων εκτιμά ότι βάσει του ισχύοντος κανονισμού, πάρα πολλές περιπτώσεις παραγράφονται χωρίς να υπάρξει ποτέ ετυμηγορία. 

Η ιταλική κυβέρνηση «κλυδωνίζεται» άλλωστε και από διάφορες άλλες διαφωνίες ως προς την πολιτική.

Χθες, η κυβέρνηση εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία για ένα διάταγμα ασφάλειας που υιοθετεί αυστηρότερους κανόνες για τη μετανάστευση.

Tags:
παραγραφή αδικημάτων, Ματέο Σαλβίνι, Λουίτζι ντι Μάιο, Τζουζέπε Κόντε, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK