14:57 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Η Μαρίν Λεπέν παρουσιάζει το νέο όνομα του κόμματός της

«Πυρά» Λεπέν κατά Μακρόν για τον Ευρωστρατό: Είναι υπέρμαχος μιας νέας αυτοκρατορίας

© AFP 2019 / Jean-Philippe Ksiazek
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Στην πρόταση του Εμανουέλ Μακρόν για έναν Ευρωστρατό εναντιώνεται η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, κατηγορώντας τον για φιλοδοξίες περί μιας «νέας αυτοκρατορίας».

«Βολές» κατά του Εμανουέλ Μακρόν, για την πρότασή του περί της δημιουργίας ενός «πραγματικού ευρωπαϊκού στρατού» εξαπέλυσε η επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν, σημειώνοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να χτίσει μια «νέα αυτοκρατορία». 

«Εάν υπάρχει κάποιος που φέρνει σύγκρουση, αυτός είναι ο Εμανουέλ Μακρόν», δήλωσε ο Μακρόν στο Radio Classique της Γαλλίας, σύμφωνα με την Le Figaro. Σύμφωνα με την ίδια, ο Μαρόν είναι «υπέρμαχος αυτής της νέας αυτοκρατορίας που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και που συνθλίβει τους πολίτες κάτω από τους κανόνες της».

Ο Εμανουέλ Μακρόν πρότεινε τη δημιουργία ενός Ευρωστρατού, ο οποίος θα παρείχε ασφάλεια στους κατοίκους της ΕΕ, καθώς όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, η Ευρώπη πρέπει να υπερασπίζεται τον εαυτό της «πιο σοβαρά», χωρίς να βασίζεται «μόνο στις ΗΠΑ». 

Tags:
στρατός, Εμανουέλ Μακρόν, Μαρίν Λεπέν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK