19:36 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Χαρτονόμισμα των 20 ευρώ

Στέλεχος CDU: Το ευρώ είναι αδύναμο για τη Γερμανία αλλά ισχυρό για τις άλλες χώρες

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο γερμανός Φρίντριχ Μέρτζ, στέλεχος των συντηρητικών και ένας από τους πιθανούς διάδοχους της Μέρκελ στο τιμόνι του CDU, προειδοποίησε πως το Brexit θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία της Ευρώπης.

Για τους κινδύνους που εγκυμονεί το Brexit αναφορικά με την τύχη του ευρώ μίλησε ο Φρίντριχ Μερτζ, στέλεχος των γερμανών συντηρητικών.

Το ευρώ είναι ένα πολύ αδύναμο νόμισμα για τη γερμανική οικονομία, αλλά πολύ ισχυρό για τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης.

«Επωφελούμαστε από αυτό», ανέφερε ο Μερτζ για τη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ. «Αυτός είναι ένας από τις βασικές πηγές της δύναμής μας».

«Οι Γερμανοί πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερο από άλλους στην επιτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα από όσα πραγματικά κάνουμε», είπε και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη βρίσκεται πραγματικά στα όριά της αυτή τη στιγμή».

Ανέφερε ακόμη ότι το Brexit είναι η μεγαλύτερη απειλή που μπορεί να αντιμετωπίσει η ΕΕ αυτή τη στιγμή, αλλά δεν πιστεύει σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά:

Σε ενίσχυση του ευρώ ευελπιστεί το Παρίσι ως αντίδραση στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν
Ευρώπη χωρίς Μέρκελ: Τι σηματοδοτεί για την Ελλάδα, σε αναζήτηση νέου status quo το ευρώ
Πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ έως και 41% μέχρι το 2021 προβλέπει οικονομολόγος
Tags:
Ευρώ, CDU, Ευρωζώνη, Φρίντριχ Μερτζ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK