15:45 16 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Η Ρωσική Εκκλησία

«Έκπληκτη» η Ρωσική Εκκλησία από τη δήλωση Ποροσένκο για το Πατριαρχείο της Μόσχας

© Sputnik / Vitaly Belousov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (46)
0 0 0

Την έκπληξη της Ρωσικής Εκκλησίας, μετά από τη δήλωση του Ποροσένκο ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας πρέπει να εγκαταλείψει την Ουκρανία, μετέφερε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Έκπληκτος δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, κάλεσε το Πατριαρχείο της Μόσχας να εγκαταλείψει την Ουκρανία

Σημειώνεται ότι χθες, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «δεν έχει να κάνει τίποτα στην Ουκρανία», καλώντας τους εκπροσώπους της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να μεταβούν στη Ρωσία. 

«Όταν ο κ. Ποροσένκο λέει ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει να κάνει τίποτα στην Ουκρανία, πού αναφέρεται; (…) Υπάρχει μόνο μία Ορθόδοξη εκκλησία που αναγνωρίζεται με βάση το κανονικό δίκαιο στην Ουκρανία και ονομάζεται Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (του Πατριαρχείου της Μόσχας). Επικεφαλής είναι ο Μητροπολίτης Ονούφριος, οι κληρικοί και οι προσκυνητές του είναι Ουκρανοί πολίτες. Για αυτούς μιλάει ο πρόεδρος της Ουκρανίας; Για εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες;», έγραψε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα στο Telegram.

Τον Οκτώβριο η Συνόδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την απόφασή του να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, εξέλιξη που οδήγησε τη Ρωσική Εκκλησία στην απόφαση να διακόψει δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Θέμα:
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (46)
Tags:
αυτοκεφαλία, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, Πέτρο Ποροσένκο, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK