09:31 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
O δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι που σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη

Υπόθεση Κασόγκι: Ίχνη οξέος βρέθηκε στο σπίτι του γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας

© AFP 2019 / MOHAMMED AL-SHAIKH
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποίησαν οξύ και άλλα χημικά για να διαλύσουν το σώμα του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ανέφερε πηγή από την τουρκική εισαγγελία στο Αλ Τζαζίρα.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ίχνη υδροχλωρικού οξέος και άλλα χημικά βρέθηκαν στο πηγάδι στο σπίτι του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ αλ-Οταΐμπι στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι οι τούρκοι ερευνητές κατάφεραν να πάρουν δείγματα από το πηγάδι όταν τους επετράπη για πρώτη φορά η είσοδος στο σπίτι τον προηγούμενο μήνα.

«Γνωρίζουμε ότι το βράδυ της 16ης προς 17η Οκτωβρίου, όταν οι τούρκοι ερευνητές εργάζονταν στο εσωτερικό της οικίας και ήθελαν να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στον κήπο και το πηγάδι, δεν τους δόθηκε άδεια, ωστόσο, κατάφεραν να πάρουν γρήγορα κάποια δείγματα από αυτό» ανέφερε.

«Αυτά τα δείγματα εξετάστηκαν και περιλαμβάνουν απόδειξη ότι υπήρχε υδροχλωρικό οξύ και άλλα χημικά».

Η Σαουδική Αραβία αρχικά επέμενε ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι έφυγε από το προξενείο όπου πήγε για γραφειοκρατική υπόθεση που θα του επέτρεπε να παντρευτεί την τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του, ενώ στη συνέχεια αναγνώρισε τη δολοφονία του.

Σχετικά:

Υπόθεση Κασόγκι
Tags:
οξύ, Τζαμάλ Κασόγκι, Σαουδική Αραβία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK