10:10 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Χάρτης της Ευρώπης που απεικονίζει την Κριμαία ως μέρος της ρωσικής επικράτειας

Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας επέβαλαν οι ΗΠΑ για το ζήτημα της Κριμαίας

© Sputnik / Andrey Iglov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι αμερικανικές κυρώσεις κινούνται εναντίον τριών ρώσων πολιτών, καθώς και εννιά νομικών προσώπων, που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές «υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ρωσίας να προσαρτήσουν την ουκρανική περιοχή της Κριμαίας».

Νέες κυρώσεις εναντίον τριών ρώσων πολιτών και εννιά νομικών προσώπων που λειτουργούν στην Κριμαία αποφάσισαν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος για τις ουκρανικές διαπραγματεύσεις Κερτ Βόλκερ.

«Υπάρχουν κυρώσεις εναντίον τριών ατόμων και εννιά νομικών προσώπων που υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ρωσίας να προσαρτήσουν την ουκρανική περιοχή της Κριμαίας μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις και ιδιωτικά έργα, ή μέσα από αυτούς που εμπλέκονται σε σημαντικές εκμεταλλεύσεις» δήλωσε ο Βόλκερ σε δημοσιογράφους.

Αργότερα, ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Άνω Βουλής Κονσταντίν Κόσατσεφ δήλωσε στο Sputnik ότι η Ρωσία από την πλευρά της θα προβεί σε αντίστοιχα πολιτικά βήματα και επιλεκτικά οικονομικά μέτρα σε απάντηση των νέων αμερικανικών κυρώσεων για την Κριμαία, χωρίς να πλήξει τα συμφέροντά της.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ρόμπερτ Παλαντίνο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. 

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί λόγω της διαφωνίας τους σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ επέβαλλαν πολλές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά το δημοψήφισμα που έγινε στην Κριμαία και αποφασίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία της περιοχής, η χερσόνησος να επανενωθεί με τη Ρωσία.

Tags:
κυρώσει κατά Ρωσίας, Ουκρανία, Κριμαία, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK