09:49 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το ρωσικό ΥΠΕΞ στη Μόσχα.

Μόσχα: Ανούσιες οι κυρώσεις των ΗΠΑ, δεν αλλάζουμε πορεία

© Sputnik / Natalia Seliverstova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για ανούσια και άκαρπα βήματα εκ μέρους της Ουάσιγκτον έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απάντησης στις ΗΠΑ.

Ανούσιες χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να αλλάξει πορεία.

Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε τρία άτομα και εννέα οργανισμούς, λόγω των επενδυτικών και οικονομικών δραστηριοτήτων που έχουν αναπτύξει στην Κριμαία και στο Ντονμπάς.

«Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις για την πρόθεση ομαλοποίησης των διμερών σχέσεων, εξακολουθούν να προσπαθούν να ασκήσουν πίεση και να χρησιμοποιήσουν την πολιτική του "διατάζω", η οποία είναι κατηγορηματικά μη αποδεκτή από εμάς» σχολίασε ο Ρώσος υπουργός, μιλώντας στο Sputnik.

Υπογράμμισε δε, ότι πρόκειται για ανούσια και άκαρπα βήματα εκ μέρους της Ουάσιγκτον, τα οποία «δεν πρόκειται να τροποποιήσουν τη ρωσική προσέγγιση και την ισχυρή αποφασιστικότητα της Μόσχας να ακολουθήσει τη δική της πορεία».

«Ειλικρινά μιλώντας, δεν νιώθουμε καμία επίδραση από αυτά τα βήμα. Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια για την οικονομική ανάπτυξη. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» συμπλήρωσε, στο ίδιο πλαίσιο.

Ο Ριάμπκοφ μάλιστα, άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο επιβολής αντίμετρων, απαντώντας συνολικά σ' όλες τις αμερικανικές κυρώσεις και όχι σ' ένα μέρος αυτών. «Σε μεγάλο βαθμό, απλώς αγνοούμε όλες αυτές τις εχθρικές κινήσεις» κατέληξε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Σχετικά:

Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας επέβαλαν οι ΗΠΑ για το ζήτημα της Κριμαίας
Ουάσιγκτον: Οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία θα χρειαστούν χρόνο
Κρεμλίνο: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας θα ήταν παράνομες
Tags:
κυρώσει κατά Ρωσίας, Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, Ντονμπάς, Κριμαία, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK