19:06 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Χάρτης της Ευρώπης που απεικονίζει την Κριμαία ως μέρος της ρωσικής επικράτειας

Διαβεβαιώσεις για την ενεργειακή επάρκεια της Κριμαίας

© Sputnik / Andrey Iglov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Η επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων δεν θα επηρεάσει την ενεργειακή τροφοδοσία των καταναλωτών στην κριμαϊκή χερσόνησο» διαβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας.

Τη διαβεβαίωση ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις δεν πρόκειται να επηρεάσουν την ενεργειακή επάρκεια της χερσονήσου της Κριμαίας, έδωσε το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας.

Νωρίτερα, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε τρία άτομα και εννέα οργανισμούς, λόγω των επενδυτικών και οικονομικών δραστηριοτήτων που έχουν αναπτύξει στην Κριμαία και στο Ντονμπάς.

«Η επιβολή των κυρώσεων δεν θα επηρεάσει την ενεργειακή τροφοδοσία των καταναλωτών στην κριμαϊκή χερσόνησο» τόνισε, σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο.

Επεσήμανε δε, ότι «ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση μέρους των εγκαταστάσεων της κριμαϊκής ΤΡΡ, θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή ρωσικού εξοπλισμού». Το συγκεκριμένο έργο αφορά θερμο-ηλεκτρικό εργοστάσιο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας TPP.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έκανε λόγο για ανούσια και άκαρπα βήματα εκ μέρους της Ουάσιγκτον, τα οποία «δεν πρόκειται να τροποποιήσουν τη ρωσική προσέγγιση και την ισχυρή αποφασιστικότητα της Μόσχας να ακολουθήσει τη δική της πορεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας επέβαλαν οι ΗΠΑ για το ζήτημα της Κριμαίας

Σχετικά:

Μόσχα: Ανούσιες οι κυρώσεις των ΗΠΑ, δεν αλλάζουμε πορεία
Νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας επέβαλαν οι ΗΠΑ για το ζήτημα της Κριμαίας
Tags:
ενέργεια, κυρώσει κατά Ρωσίας, Ρωσία, Κριμαία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK