06:32 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην καταγγελία ότι τρομοκράτες χρησιμοποιούν αθώους ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες προχώρησε ο ΟΗΕ, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση στον καταυλισμό του Ρουκμπάν.

Με μελανά χρώματα περιγράφεται η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων του Ρουκμπάν, στη νότια Συρία, με τα Ηνωμένα Έθνη να καταγγέλλουν την ύπαρξη τρομοκρατών που εκμεταλλεύονται τον άμαχο πληθυσμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο κέντρο φιλοξενίας υπάρχουν τρομοκράτες, λαθρέμποροι και σωματέμποροι, οι οποίοι χρησιμοποιούν αθώους ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Υπάρχουν τρομοκράτες στο Ρουκμπάν. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι κρατούν άλλους ανθρώπους ενάντια στη θέλησή τους. Υπάρχουν λαθρέμποροι, σωματέμποροι» τόνισε μιλώντας στο Sputnik, ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Αμίν Αούντ.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ανάμεσα στους 50.000 ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται στο Ρουκμπάν, υπάρχουν κάποιοι που δεν χρήζουν της διεθνούς προστασίας.

Το κέντρο προσφύγων βρίσκεται σε μία υπό αμερικανικό έλεγχο περιοχή, κοντά στο Ατ-Τανφ, στη νότια Συρία. Ο διεθνής συνασπισμός, υπό τις ΗΠΑ, εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση, στην οποία ισχυρίστηκε ότι υπάλληλοι του ΟΗΕ παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια στον καταυλισμό για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Ύπατος Αρμοστής, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η παράδοση της βοήθειας ήταν το πρώτο βήμα προς μία «μόνιμη λύση». Πρόσθεσε όμως, τα εξής: «Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι η συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Είναι να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω στα σπίτια τους»

«Πρέπει να βρεθεί λύση για όλους αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούν να είναι σ' αυτό το μέρος και εμείς να τους παρέχουμε βοήθεια. Πρέπει να βρούμε λύση για κάθε ομάδα, για κάθε άτομο» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τον χρόνο αποστολής του επόμενου κονβόι, παραδέχθηκε ότι «δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να στείλουμε νέα ανθρωπιστική βοήθεια». «Είναι πολύ δύσκολο να πούμε πότε θα έρθει το επόμενο κονβόι» κατέληξε.

Σχετικά:

Μόσχα: Τα Λευκά Κράνη συμμετέχουν στην προετοιμασία προβοκάτσιας στη Συρία
Πληροφορίες για επιθέσεις στη Συρία με χρήση λευκού φωσφόρου από τη συμμαχία των ΗΠΑ
Καμία ισραηλινή επίθεση στη Συρία μετά την παράδοση των ρωσικών S-300
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν για την κατάσταση στη Συρία
Tags:
πόλεμος στη Συρία, καταυλισμός, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK