20:13 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο τελευταίος ηγέτης της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Ο Γκορμπατσόφ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο

© Sputnik / Ramil Sitdikov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Δεν πρέπει να παραδοθούμε στην απόγνωση» τόνισε ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, ασκώντας κριτική στην Ουάσιγκτον για την πρόθεση αποχώρησης από τη Συνθήκη INF.

Να πράξει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να αποτρέψει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δεσμεύτηκε ο τέως ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος προειδοποίησε ότι η μεγαλύτερη απειλή για τη διεθνή κοινότητα είναι η έναρξη μιας νέας κούρσας εξοπλισμών.

«Βλέπουμε προσπάθειες, προκειμένου να ανατραπούν όλα αυτά και να γυρίσουμε τον κόσμο στο παρελθόν. Και ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η επιστροφή στην αντιπαράθεση και η έναρξη μιας νέας κούρσας εξοπλισμών» τόνισε ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ήδη συζητήσεις για έναν πυρηνικό πόλεμο, σαν αυτό να είναι κάτι αποδεκτό. Υπάρχουν προεργασίες γι' αυτό, συζητήσεις επί των σεναρίων».

«Δεν πρέπει να παραδοθούμε στην απόγνωση. Πιστεύω ότι μπορούμε να σταματήσουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο. Θα κάνω ό,τι πρέπει για να το τερματίσω αυτό» συμπλήρωσε, σε γραπτή του δήλωση.

Επανέλαβε δε, ότι «πρέπει να απέχουμε από ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο» και ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε σ' αυτό που έχουμε συμφωνήσει, στην απαγόρευση του πολέμου και κυρίως, στο να ξεφορτωθούμε τα πυρηνικά όπλα».

Άσκησε μάλιστα, κριτική στην πρόθεση της Ουάσιγκτον να αποχωρήσει από τη Συνθήκη INF για τα πυρηνικά όπλα. «Πρέπει να παραμείνουμε σε τροχιά συνεργασίας με τις ΗΠΑ και οι Αμερικάνοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εμείς, οι Ρώσοι, είμαστε υπέρ της διατήρησης της συνεννόησης, κάνοντας το χρέος μας απέναντι σ' όλους» κατέληξε.

Σχετικά:

Μαδρίτη: Η απόφαση Τραμπ για τη συνθήκη INF θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια σταθερότητα
Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με τις ΗΠΑ για τις Συνθήκες INF και START
Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Η Κίνα και τα μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να προστεθούν στη Συνθήκη INF
Tags:
πυρηνικά όπλα, Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς, πυρηνικά, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK